2014-12-20 06:27:07
Φωτογραφία για C-17 Globemaster III για την Αλγερία… εγείρει ερωτήματα
Κατά τον βρετανικό οργανισμό αμυντικών πληροφοριών ΙHS Jane’s, που επικαλείται δημοσιεύματα αλγερινών ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία με τη σειρά τους βασίζονται σε αυτόπτες μάρτυρες, στις 10 Δεκεμβρίου 2014, ένα αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών C-17 Globemaster III με τα χρώματα της Αεροπορίας της Αλγερίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Houari Bumediene» του Αλγερίου, της πρωτεύουσας της χώρας.

Σημειώνεται, ότι το ενδιαφέρον της Αλγερίας για την προμήθεια αεροσκαφών του τύπου είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο χρόνο, αλλά η γενική εκτίμηση ήταν, ότι καθώς η Boeing είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του C-17 τις αρχές του 2015, η ικανοποίηση του ήταν μάλλον δύσκολη.

Όμως και με την προϋπόθεση ότι οι μαρτυρίες ευσταθούν, μπορεί πλέον να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Αλγερία προμηθεύθηκε δύο από τα 10 συνολικά C-17 που η Boeing είχε κατασκευάσει χωρίς να έχει λάβει παραγγελία από πελάτη (τα επονομαζόμενα ως «white tails»).


Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Αυστραλία ανέθεσε στη Boeing σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων C-17 οπότε διαθέσιμα σε πιθανούς χρήστες είναι μόλις τέσσερα αεροσκάφη. Ενδιαφέρον για την προμήθεια C-17 έχουν εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν η Ινδία (επιθυμεί να προμηθευτεί επιπλέον έξι), η Νέα Ζηλανδία (ένα ως δύο αεροσκάφη), ο Καναδάς (ένα επιπλέον αεροσκάφος) και η Βρετανία (μη προσδιορισμένο αριθμό).

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν το ενδιαφέρον των ανωτέρω χωρών διατηρείται και το κυριότερο μπορεί να μετουσιωθεί σε προμήθεια και φυσικά αν είναι ικανό να αντιστρέψει την απόφαση της Boeing για την ολοκλήρωση της παραγωγής του αεροσκάφους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ