2012-04-30 21:11:02
Φωτογραφία για Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα το κρατάνε …μανιάτικο στην Κατσέλη!
Γράφει ο Αιας

H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, το κόμμα που στην προηγούμενη Βουλή απαριθμούσε στη δύναμή του οκτώ βουλευτές, από τη πρώτη μέρα της ίδρυσής της, έχει καταστεί μόνιμος στόχος ενορχηστρωμένης φίμωσης από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας.

Η εξήγηση είναι απλή. Οι Τροικανοί και τα εγχώρια διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα μετά των  λοιπών εγχώριων μισθοφόρων και...... κουκουλοφόρων το κρατούν …μανιάτικο στην Κατσέλη, για τις «κόκκινες γραμμές», που είχε θέσει, αντιδρώντας σθεναρά στα εφιαλτικά σχέδιά τους: Στις πολιτικές λιτότητας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς επίσης και στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι, παρά της έντονες διαφωνίες της, τις οποίες είχε εκθέσει και δημοσίως, από την πρώτη στιγμή (το φάρμακο της Τρόικα σκοτώνει), παρέμεινε στην Κυβέρνηση δίνοντας μάχες, διαπραγματευόμενη σκληρά και βάζοντας «κόκκινες» γραμμές εκεί που έπρεπε.


«Πίστευα ότι, όφειλα να δώσω τη μάχη και κατάφερα να περάσω το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ρυθμίσεις δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερχόμενη σε σφοδρή σύγκρουση με το τραπεζικό καταστημένο, να κτυπήσω τα κυκλώματα, να μειώσω τις τιμές των φαρμάκων, να σώσω τις κλαδικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό και την διαιτησία.  Πίστευα ότι άξιζε να δώσω τη μάχη.  Βέβαια, γι’ αυτή μου τη στάση διαγράφηκα δύο φορές από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ», λέει η Λούκα Κατσέλη.

Γι’ αυτό άλλωστε, είχε γίνει το «κόκκινο πανί» και δεχόταν καθημερινές επιθέσεις από συγκεκριμένα συγκροτήματα του τύπου, που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ακριβώς γιατί αντιστάθηκε και πολλές φορές κατάφερε να διαφυλάξει θεσμούς και κεκτημένα δικαιώματα από την προέλαση της νεοφιλελευθερισμού που όλο και περισσότερο κέρδιζε έδαφος στην κυβερνητική πολιτική. 

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι, η Λ. Κατσέλη, παρότι δεν είχε την ευθύνη άσκησης της οικονομικής πολιτικής, έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τους πρώτους μήνες της υπουργικής της θητείας και σήμερα θα ήταν «ηρωίδα».

Ξεχνούν όμως ότι αυτή η όντως εύκολη επιλογή θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των Τροικανών και των νεοφιλελεύθερων συνεργατών τους στην κυβέρνηση των κηπουρών και των λοιπών προθύμων! Επί πλέον η Κατσέλη, απεχθάνεται τη φυγομαχία….
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ