2014-12-29 13:47:13
Φωτογραφία για Αγωνία για τους Ηλείους του Norman Atlantic
Το ναυτικό ατύχημα που συγκλονίζει την Ευρώπη στην Αδριατική με το πλοίο Norman Atlantic, δεν αφήνει ασυγκίνητη ούτε την Ηλεία. Πολύ περισσότερο όταν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες πως τουλάχιστον πέντε από τους επιβαίνοντες – τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος πληρώματος – κατάγονται από την Ηλεία. Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο πλοίο, το οποίο αν και φλεγόμενο ρυμουλκείτο με κατεύθυνση το Μπρίντιζι.

Οι πέντε Ηλείοι

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής τουλάχιστον πέντε Ηλείοι ήταν επιβαίνοντες στο πλοίο. Πρόκειται για τον Π.Κ. οδηγό βυτιοφόρου και τη σύζυγό του Β.Λ. από τα Σαβάλια, τον Α.Φ. από τη Ροβιάτα, τον Χ.Λ. από την Αμαλιάδα και για το μέλος του πληρώματος Μ.Θ. από χωριό του Πύργου. Το ζευγάρι από τα Σαβάλια, που ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους προς την Ιταλία. Ο άντρας είναι οδηγός σε εταιρία μεταφορών της Ζακύνθου και η σύζυγός του τον συνόδευε λόγω των ημερών να μην ταξιδεύει μόνος προς το εξωτερικό. Ο άντρας από τα Σαβάλια είναι οδηγός σε βυτιοφόρο που μετέφερε ελαιόλαδο με προορισμό την αγορά της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της μεταφορικής εταιρίας της Ζακύνθου στο πλοίο υπήρχαν τουλάχιστον 40 νταλίκες που μετέφεραν λάδι (υγρά τρόφιμα), λόγω των ημερών της ελαιοπαραγωγικής περιόδου.


Σύμφωνα με τις λίστες των διασωθέντων που είχαν δοθεί έως αργά το βράδυ της Κυριακής στη δημοσιότητα, η Β.Λ. και ο Α.Φ. είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ιδιαίτερα ο δεύτερος που είχε διασωθεί μεταξύ άλλων από το πλοίο Spirit of Pireaus.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλο ένα άτομο που επιβαίνει στο πλοίο φέρεται να έχει καταγωγή από την Ηλεία και την Αμαλιάδα. Πρόκειται για την Ρ.Θ. που μαζί με τον Βρετανό συζυγό της ταξίδεύουν με το Norman Atlantic.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ