2015-01-06 11:23:15
Φωτογραφία για ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ»...
Η «επίθεση» που δέχθηκε ο Μίτσελ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη ήταν... γενική. Οι αντίπαλοι άλλο που δεν ήθελαν, οι αντικειμενικοί βρήκαν το θέμα που θα τους ανέβαζε τα κλικ ενώ και κάποιοι άλλοι ντυμένοι με τον κόκκινο μανδύα πήραν φόρα και τελείωσαν τον Μίτσελ πριν από την ώρα του.

Παρόλο που ο προβληματισμός υπάρχει στον Ολυμπιακό για τις εμφανίσεις της ομάδας, η γενική επίθεση στον Μίτσελ ξεσήκωσε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του Ολυμπιακού, που όπου και αν τον ακούσεις ή τον διαβάσεις λέει τα ίδια! 

Έχουμε και λέμε λοιπόν Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μίτσελ πρέπει να παραμείνει στην ομάδα γιατί με αυτόν η ομάδα έδειξε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με μεταγραφές γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο Ισπανός τεχνικός αλλά ο κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι και οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν στην ομάδα. Μάλιστα, αρκετοί απ'αυτούς έχουν επικαλεστεί στα λεγόμενα/αναγραφόμενά τους δηλώσεις ανθρώπων του Ολυμπιακού που παραδέχθηκαν τα λάθη του καλοκαιριού και ότι αυτά θα διορθωθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο,ενώ "απειλούν" ότι αν γίνει τέτοια κίνηση (και διωχθεί ο προπονητής) δεν θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο! 


Υπάρχουν αυτοί που ναι μεν θέλουν να γίνει αλλαγή προπονητή, αλλά όχι τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πιστεύουν ότι μία αλλαγή στη θέση του προπονητή τώρα μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα και το αιτιολογούν ως εξής : "Αν έρθει ξένος προπονητής για να τον αφήσουμε να χτίσει την ομάδα από την αρχή, μέχρι να καταλάβει που είναι θα έχει χαθεί το πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα δεν δεχόμαστε να το χάσουμε από τους ανύπαρκτους. Αν έρθει Έλληνας, θα βολευτεί με το δυναμικό που υπάρχει στην ομάδα, δε θα ζητήσει μεταγραφές και στην τελική, πόσο καλύτερος του Μίτσελ μπορεί να είναι;"

Tέλος, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι με τον Μίτσελ δεν πάει άλλο και ότι πρέπει η αλλαγή να γίνει άμεσα για να μην χαθεί το πρωτάθλημα και επιτέλους η ομάδα να παίξει καλύτερη μπάλα και να μη μας... πεθαίνει σε κάθε αγώνα για να πάρει το τρίποντο.

Η σειρά των παραπάνω απόψεων που υπάρχουν στους οπαδούς του Ολυμπιακού, μόνο τυχαία δεν είναι. Οι δύο πρώτες κατηγορίες αν προστεθούν μεταξύ τους αγγίζουν το... απόλυτο. Η οπαδική ετυμηγορία λέει να μείνει ο Μίτσελ και αυτό θα γίνει (προς το παρών τουλάχιστον).

Είναι δεδομένο πως και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες, δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός του Ολυμπιακού που να μπορεί να ανεχθεί απώλεια του φετινού τίτλου. Έχουν χαθεί τόσοι βαθμοί και η ομάδα είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή. Αν εμφανιστεί στα γήπεδα ο γνωστός Ολυμπιακός το πρωτάθλημα θα έρθει με περίπατο στον Πειραιά... Αυτό το γνωρίζουν όλοι -ακόμα και οι αντίπαλοι-. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πατάνε στα γήπεδά τους. Λέτε μετά από τόσα χρόνια να μην έχουν τη δίψα για ένα πρωτάθλημα και να πηγαίνουν 7-8.000 στα παιχνίδια της ομάδας τους; Απλά ξέρουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ...

Οι αντίπαλοι λοιπόν, μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά άρχισαν τις ειρωνείες για τον "προπονηταρά που διώχνει ο Ολυμπιακός", οι αντικειμενικοί βγάζουν τίτλους και "πρώτα θέματα" με την ενδεχόμενη αλλαγή του Ισπανού κόουτς, ενώ την ίδια ώρα δεν κάνουν την παραμικρή αναφορά για τους νεκρούς ναυτικούς στη Λιβύη από βομβαρδισμό που έγινε σε πλοίο Ελληνικών συμφερόντων. Ναι, είναι αυτοί που μας ενημερώνουν ακόμα και για το τι χρώμα... εσώρουχο φοράει η κάθε παρουσιάστρια, αλλά δεν θεωρούν "είδηση" ένα γεγονός με νεκρούς που έχει κάνει πάταγο σε πολλά Ευρωπαϊκά ΜΜΕ... Φυσικά ούτε είναι θέμα έρευνας οι λόγοι και οι αιτίες... Ποιος ξέρει γιατί...

Και αν υποθέσουμε ότι τους παραπάνω τους έχουμε... γραμμένους, δε μπορούμε να καταλάβουμε την βεβαιότητα κάποιων "δικών" μας ΜΜΕ για την απομάκρυνση του Μίτσελ. Λίγες μέρες πριν από τον ίσως κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας;

Eνδεχόμενο διπλό στην Ξάνθη πιθανότατα θα μας φέρει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά όποιος μπορεί ας μας ρίξει από εκεί... Αντί λοιπόν να γίνει παν-Ολυμπιακή επιστράτευση, ψάχνουν κάποιοι να βρουν αν ο Ολυμπιακός θα πάει στην Ξάνθη με τον... Νικοπολίδη στον πάγκο, άλλοι έφεραν τον... Βεργέτη, άλλοι τον Δώνη, άλλοι τον Λεμονή και άλλοι... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ! 

Ο Μίτσελ έχει τις ευθύνες του, ίσως να είναι και μεγάλες, ναι, η ομάδα δεν αποδίδει αυτό που μπορεί για το ρόστερ που έχει (σαφώς και θα μπορούσε και έπρεπε να έχει καλύτερο), ίσως με κάποιους παίκτες δεν υπάρχει και η καλύτερη δυνατή σχέση για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση (άλλοι νιώθουν αδικημένοι από το χρόνο συμμετοχής, άλλοι από τη... θέση που παίζουν κ.τ.λ) και κάποια άλλα θέματα που όπως συχνά-πυκνά μαθαίνουμε (από τις συνεντεύξεις) υπάρχουν στο Ρέντη αλλά τα γνωρίζουν μόνο οι αρμόδιοι.

Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει "χτιστεί" για να παίζει στην Ευρώπη, αφού έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με αυτούς τους αντιπάλους του "πουθενά" θεωρήθηκε -λανθασμένα- δεδομένο. Στην Ευρώπη λοιπόν για ακόμη μία χρονιά η ομάδα τα πήγε καλά (Τσάμπιονς Λιγκ) ενώ περιμένουμε να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι εμφανίσεις στην Ελλάδα δεν είναι μόνο θέμα συστήματος και Μίτσελ, αλλά και θέμα διάθεσης από κάποιους παίκτες. Κάποιοι λένε ότι αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, να τους κάνει να παίζουν το ίδιο καλά παντού... Εμείς θα λέγαμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας και επαγγελματισμού και η δουλειά του προπονητή είναι να πετάει εκτός ομάδας τους "αδιάφορους" εντός των Ελληνικών συνόρων. Ίσως αυτό να κάνει ο Ισπανός κόουτς και έχουν φτάσει στο σημείο κάποιοι να ρωτάνε γιατί δεν έπαιξε ο "τάδε" ή ο "δείνα"...

Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει δύο στόπερ (Σιόβα - Αυλωνίτη) ενώ σαν λύση ανάγκης υπάρχει και ο Βούρος. Ο Αυλωνίτης τέλος Αυγούστου ήταν να πάει στον Πανιώνιο δανεικός μαζί με τον Κολοβό, αλλά έγινε ότι έγινε με τον Αβραάμ και τελευταία στιγμή έμεινε στο ρόστερ. Ο Σιόβας έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, δείχνει αρκετά καλά, αλλά με την αποχή που ήταν αρκετά μεγάλη (ιδιαίτερα για τον σωματότυπο ενός παίκτη σαν τον δικό του) δεν είναι ο περσινός Σιόβας ακόμη. Ο Αμπιντάλ σταμάτησε, ο Μποτία τραυματίστηκε. Ο Εντινγκά πάει στην Αφρική, ο Μιλιβόγεβιτς είναι στα "πιτς" από τραυματισμό. Ο Ντουρμάζ μόλις επανήλθε από τον δικό του τραυματισμό. Aπό τη συνέντευξη Μίτσελ μετά τον Πλατανιά μάθαμε ότι και ο Μπενίτες έχει "θέματα". Ας μας πει κάποιος λοιπόν πως αυτή η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο;

Η ομάδα κάνει τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, καμία μεταγραφή δεν είναι εύκολη αν μιλάμε για παίκτες αξίας (και όχι για τα παλτά που μαζεύουν οι άλλοι), αλλά αυτό το γνωρίζαμε εδώ και μήνες! Οι μέρες περνούν και ο Μίτσελ θα πρέπει να πάει να στήσει την ομάδα για το "διπλό" απέναντι στην αξιόμαχη Ξάνθη στα "Πηγάδια". 

Όλοι αυτοί που βιάστηκαν να τον τελειώσουν, ας προπονήσουν την ομάδα αυτή την εβδομάδα, ας βγάλουν το σύστημα και την ενδεκάδα λοιπόν για να δούμε τι θα καταφέρουν. 

Φυσικά αν έρθει τελικά το πολυπόθητο διπλό ο Μίτσελ θα είναι ο τελευταίος που θα ακούσει ένα καλό λόγο. Και επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η χαζομάρα με τον προπονητή - μοντέλο! Αυτή τη μούρη έχει ο άνθρωπος, τι να κάνουμε τώρα; Να φέρουμε τον Ντελ Μπόσκε με τα χαρακτηριστικά... ταβερνιάρη;

Με όλα τα παραπάνω, ξεκαθαρίζουμε ότι θέλουμε το καλό του Ολυμπιακού και μόνο. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε ο Μίτσελ, ούτε ο Αφελάι, ούτε ο... Καρεμπέ. Το καλό του Θρύλου μας ενδιαφέρει. Ο Θρύλος είναι υπεράνω προσώπων, αυτό μάθαμε από μικρά παιδιά, αυτό θα λέμε μέχρι να πεθάνουμε. Το θέμα όμως είναι να μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, να μην την πληρώνει πάντα ο  εύκολος στόχος, αλλά να βλέπουμε συνολικά τα λάθη που έχουν γίνει και να τα διορθώνουμε.

Aπό εκεί και πέρα ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ πρέπει να δούμε τον αγώνα της Ξάνθης. Οι οπαδοί της ομάδας θα κάνουν το χρέος τους, τα 1.400 εισιτήρια πρέπει να γίνουν καπνός και να πάρουμε κι άλλα αν είναι δυνατόν (το έκαναν οι Παοκτζήδες στα Πηγάδια, γιατί να υπάρχει πρόβλημα λοιπόν;)

Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα αστεία έχουν τελειώσει, να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί η κλεψύδρα αδειάζει. Οι πληρωμές τους είναι στην ώρα τους, πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν άρα έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε κάθε αγώνα να τα δίνουν όλα για 90+ λεπτά και να μας φέρνουν τη νίκη. 

Ο προπονητής να βάλει πάνω από όλα το καλό της ομάδας, να αφήσει στην άκρη τις όποιες... ξεροκεφαλιές και πείσματα. Να προσπαθήσει να βελτιώσει τις όποιες σχέσεις (αν και εφόσον έχουν διαταραχθεί) και επιτέλους η ομάδα να παίξει μπάλα για να φτάσει στους στόχους της.

Το διοικητικό επιτελείο της ομάδας να φροντίσει για τη σωστή και έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας και να σφίξει τα λουριά σε όλους...

Αυτό το πρωτάθλημα ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θ'ανεχθεί να το χάσει, το ξαναλέμε. Ο καθένας από τη μεριά του λοιπόν -όπου κι αν βρίσκεται- και όλοι μαζί ενωμένοι ας κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ομάδα και τους εαυτούς μας...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ