2015-01-06 15:20:13
Φωτογραφία για 50 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΖΟΝ! (PHOTOS)
Ο Χοσεάν Κερεχέτα έχει μια... ευκολία στο να αλλάζει παίκτες, με τον Μπεν Χάνσπροου να είναι ο 50ος της τελευταίας τετραετίας, για την Λαμποράλ Κούτσα. Λάθος. Τα τελευταία 3 1/2 χρόνια -έχει χρόνο να αυξήσει τον αριθμό φέτος, όπως παρατηρεί χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "euroleague.sport24.gr".

Ο Μπεν Χάνσμπροου είναι ο υπ αριθμόν 19 παίκτης που πάτησε φέτος το πόδι του σε παρκέ, ενδεδυμένος με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα. Αν σκεφτείτε πως είμαστε στον Γενάρη (στου δρόμου τα μισά), αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει χρόνος να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αυτός ο αριθμός. Που φυσικά, ήδη αποτελεί ρεκόρ. Για την Ευρώπη. Όχι για τους Βάσκους.

Ο Χοσεάν Κερεχέτα είναι γνωστός για τη συνήθεια που έχει να πουλά τους παίκτες του, όταν είναι... στην καλύτερη τιμή τους. Η φωτογραφία που δημιούργησε η Marca, δείχνει το ρόστερ όπως ήταν στην εκκίνηση της σεζόν, με "σβησμένους" τους πέντε που αποτελούν παρελθόν (Ερτέλ, Γκόμες, Τζόνσον, Χάμιλτον και Πέρκινς), αλλά και τους δύο που ήλθαν σε... δεύτερο χρόνο (Βούγιασιτς, Ουάιτ), αλλά δεν στέριωσαν.


Η λίστα των 50

2011-12 (17 παίκτες): Πριγκιόνι, Τελέτοβιτς, Ρίμπας, Γκολούμποβιτς, Σεραφέν, Ρέτζι Ουίλιαμς, Τζόι Ντόρσι, Ματ Ουόλς, Γκόραν Ντράγκιτς, Σαν Εμετέριο, Μπραντ Όλεσον, Μίλκο Μπιέλιτσα, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Ερτέλ, Λάμπε, Νοτσιόνι, Καλμπάρο.

2012-13 (16): Νεμάνια Μπιέλιτσα, Λάμπε, Κουκ, Καλμπάρο, Όλεσον, Καμπέθας, Ρότσεστι, Ερνάντεθ-Σονσέκα, Σαν Εμετέρον, Νοτσιόνι, Κοζέρ, Ερτέλ, Μίλκο Μπιέλιτσα, Πλάις, Γέλινεκ, Βαν Όστρουμ.

2013-14 (19): Νοτσιόνι, Πλάις, Γέλινεκ, Μαϊνόλντι, Χάνγκα, Βαν Όστρουμ, Ρένφο, Μίλκο Μπιέλιτσα, Ποέτα, Χοντζ, Κελάτι, Καουκένας, Κλαρκ, Όντομ, Σαν Εμετέριο, Ερτέλ, Χάμιλτον, Ντιόπ, Κοζέρ.

2014-15 (19): Σαν Εμετέριο, Κοζέρ, Ιλμάνε Ντιόπ, Μπερτάνς, Άιβερσον, τιγί, Σενγκέλια, Μπέγκιτς, Τζέιμς, Άνταμς, Μαμαντού Ντιόπ, Χάνσμπροου, Ερτέλ, Χάμιλτον, Βούγιασιτς, Πέρκινς, Τζόνσον, Ουάιτ, Γκόμες.

Πέντε Ισπανοί και... άλλοι τόσοι κόουτς

Από τη σεζόν 2011-12 έως τη σήμερον ημέρα, η Λαμποράλ έχει χρησιμοποιήσει 50 παίκτες, με τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο να είναι ο μόνος που έχει επιβιώσει αυτήν την τετραετία και μέχρι σήμερα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει). Ήταν αυτός που υπέγραψε τον τελευταίο τίτλο της ομάδας (το πρωτάθλημα το 2010) και απολαμβάνει τον τίτλο του αρχηγού. Βέβαια, ζει και σε μία... σύγχυση, βλέποντας διαρκώς παίκτες να αλλάζουν γύρω του.

Εξ όλων αυτών που πήγαν και ήλθαν στη Βιτόρια, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μόνο οι πέντε ήταν γεννημένοι στην Ισπανία. Οι Σαν Εμετέριο, Καμπέθας, Ερνάντεθ Σονσέκα, Καλμπάρο και Πάου Ρίμπας. Την ίδια ώρα που ο Κερεχέτα άλλαζε παίκτες, άλλαζε και κόουτς. Από τον Ιβάνοβιτς πήγε στον Τάμπακ, από εκείνον στον Σκαριόλο, μετά στον Κρέσπι και τώρα το τιμόνι κρατά ο Ίμπον Ναβάρο.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ