2015-01-12 13:01:07
Φωτογραφία για Αποκαλυπτική εγκύκλιος του Υπ.Εσωτερικών! Για πιο λόγο τελικά δε ψηφίζουν οι 18ηδες;
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τους γεννηθέντες το 1997, οι οποίοι  σύμφωνα με τον Νόμο έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν αλλά ΔΕΝ θα ψηφίσουν είναι γνωστό Ο «τύπος» ορίζει πως  η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων από τους Δήμους γίνεται από 1η Φεβρουαρίου.

Έτσι – λέει το Υπ. Εσωτερικών – πως αφού στις 25 Ιανουαρίου, οι – περίπου 100.000 – 18ρηδες δεν θα είναι στους εκλογικούς καταλόγους, χάνουν το δικαίωμα της ψήφου.

Όμως το ίδιο το Υπουργείο σήμερα εξέδωσε κατεπείγουσα εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζει το θέμα ψηφοφόρων «οι οποίοι δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώµατος και δεν περιλαµβάνονται, για οποιαδήποτε άλλη αιτία, στους εκλογικούς καταλόγους».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραµµένοι σε δηµοτολόγια δήµου της χώρας, αλλά όχι στους εκλογικούς καταλόγους του, έχουν τη δυνατότητα µέχρι και το πέρας της διεξαγωγής της ψηφοφορίας της 25ης Ιανουαρίου 2015, να απευθυνθούν στο δήµο, στα δηµοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραµµένοι, και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής του στα δηµοτολόγια, προκειµένου να µπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωµα».


Όμως με την ίδια εγκύκλιο και στην 4η παράγραφο αποκλείονται από αυτή την δυνατότητα ΜΟΝΟ όσοι γεννήθηκαν το 1997.

«4. Επισηµαίνεται ότι δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά εγγραφής στα δηµοτολόγια ή στα µητρώα αρένων α) στους γεννηθέντες το έτος 1997, οι οποίοι και δεν είναι γραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Και  β) στους εγγραφέντες σε αυτά µετά την 31η Οκτωβρίου 2014, ούτε στους µετά την ηµεροµηνία αυτή εγγραφέντες λόγω της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας.»

Μάλιστα η ίδια εγκύκλιος, αναφέρει και το εξής:

«6. Οι ∆ήµαρχοι που θα εκδώσουν πιστοποιητικά σε παραλειφθέντες εκλογείς, σύµφωνα µε τα ανωτέρω, υποχρεούνται να συµπεριλάβουν τους εκλογείς αυτούς στην πρώτη µετά τις εκλογές αναθεώρηση, την οποία θα αποστείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειµένου να γίνει η οριστική καταχώρισή τους στους εκλογικούς καταλόγους και να τους αποδοθεί ο Ειδικός Εκλογικός Αριθµός.»

Δηλαδή, όσοι γεννήθηκαν πριν το 1997 και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν με την διαδικασία αυτή να ψηφίσουν τις 25/1 και στην συνέχεια να εγγραφούν στους καταλόγους.

Όσοι όμως γεννήθηκαν το 1997 – αν και έχουν συμπληρώσει την ηλικία που ορίζει ο Νόμος – αποκλείονται, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο και γι’ αυτούς.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ