2015-01-12 21:15:17
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Κάθε προσπάθεια διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας πέφτει στο κενό
Οι προσπάθειες διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν έχουν καμία προοπτική επιτυχίας: Αυτό δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως η Μόσχα έχει βαθιές και σταθερές σχέσεις με συμμάχους και εταίρους, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να κλονιστούν.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Εντγκαρ Ρίνκενιτς, στη Μόσχα, ο Λαβρόφ τόνισε πως η Ρωσία δεν σκοπεύει να “παζαρέψει” τα κριτήρια, προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει ΕΕ και ΗΠΑ: «Δεν έχουμε τίποτε να διαπραγματευθούμε. Τίποτε να συζητήσουμε. Οι κυρώσεις είναι απολύτως παράνομες», τόνισε ο ρώσος διπλωμάτης, προσθέτοντας πως η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναβιώσει τη Σοβιετική Ενωση η την τσαρική Αυτοκρατορία. «Μας ενδιαφέρει η συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, φυσικά επί ίσοις όροις και χωρίς να επιβαρύνονται μονόπλευρα τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης πλευράς».


Ο Λαβρόφ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της επίσκεψης του λετονού ΥΠΕΞ στη Μόσχα, δεδομένου πως είναι η πρώτη διεθνής επίσκεψη του Ρίνκεβιτς, με την ιδιότητα του υπουργού της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η επίσκεψη σηματοδοτεί την δυνατότητα επανέναρξης πολιτικού διαλόγου της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη Ρωσία. Ελπίζουμε ότι η πρώτη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ από την Λετονία, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που θολώνουν τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Η Λετονία ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2015 για πρώτη φορά στην ιστορία της την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα λήξει στο τέλος Ιουνίου. Η χώρα της Βαλτικής εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαϊου 2004.
TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ