2015-01-14 19:12:59
Φωτογραφία για Δείτε πως η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του Αλβανού συνεργάτη του Ξηρού
Μια ανώνυμη καταγγελία στο 1014 οδήγησε την αντιτρομοκρατική στον... συνεργάτη του Χριστοδούλου Ξηρού, Χαρη Κόκα.

Όπως καταθέτει αστυνομικός:

"Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: "Ακουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε". Εκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις".

Τον Κόκα αναγνώρισε και μάρτυρας που εισέπραττε το ενοίκιο στο φαρμακείο της κόρης του.

"Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύετε (είναι του Κόκα) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης, από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου".

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο εφέτης ειδικός ανακριτής, προκύπτει ότι ο Αλβανός, Χάρης Κόκα, είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο κατ' εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" αλλά και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα.


Όπως αναφέρεται στα εντάλματα σύλληψης, με αυτούς, είχε γνωριστεί στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του συγκρατούμενου του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ Χρήστου Πατουχέα, ο οποίος επίσης βρισκόταν έγκλειστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών, καθώς και άλλων αγνώστων ατόμων. Επισημαίνεται ότι στη γιάφκα που διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός, οι αρχές εντόπισαν και βαρύ οπλισμό.

Ο ανακριτής αποδίδει στους δυο κατηγορούμενους τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία. Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκτιμώντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι ειναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ