2015-01-17 07:56:08
Φωτογραφία για Ολάντ: Δεν κάνουμε πόλεμο ενάντια στη θρησκεία, αλλά στο μίσος
Λίγες ημέρες μετά τα φονικά περιστατικά που συγκλόνισαν το Παρίσι με την... εισβολή των αδελφών Κουασί στο περιοδικό Charlie Hebdo και την αιματηρή ομηρία σε εβραϊκό παντοπωλείο, αλλά και έπειτα από τις σφαγές της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάνει έκκληση για συλλογική απάντηση στην τρομοκρατία.

Σε δηλώσεις σχετικά με τις σφαγές από άνδρες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση για «συλλογική» και «αποφασιστική» απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία.

Όπως είπε σε τελετή για το διπλωματικό σώμα στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος της χώρας, η Μπόκο Χαράμ διαπράττει «πραγματικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Τόνισε, μάλιστα, πως τα μέλη της οργάνωσης «δεν απαγάγουν μόνο γυναίκες, πράγμα που από μόνο του είναι φρικιαστικό, αλλά σφάζουν παιδιά, ισοπεδώνουν χωριά και ολόκληρες πόλεις».

Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να «στηρίξουμε τις χώρες που απειλούνται από αυτήν τη μάστιγα: τη Νιγηρία αλλά επίσης και το Καμερούν, τον Νίγηρα και το Τσαντ» και συνέχισε εξηγώντας ότι «η κατάσταση αυτή απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».


Σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Ολάντ δήλωσε πως όποιες κι αν είναι οι απόψεις μας, όποιες κι αν είναι οι διαφωνίες μας, «έχουμε επιδείξει ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό που έχει ένα όνομα: την τρομοκρατία».

Επισήμανε, μάλιστα πως έχει κηρυχθεί πόλεμος όχι εναντίον μιας θρησκείας αλλά έναν πόλεμο εναντίον του μίσους, εκτιμώντας ότι «οι επιθέσεις του Παρισιού αποτελούν μια προσβολή για το Ισλάμ» και ότι «τα πρώτα θύματα της τρομοκρατίας είναι οι μουσουλμάνοι».

Την ίδια στιγμή, εξήγησε πως από τους περίπου 40.000 τζιχαντιστές που δουν σε Συρία και Ιράκ, «το ένα τρίτο είναι ξένοι».

Κάλεσε δε, τους εταίρους της χώρας να βελτιώσουν τη διεθνή συνεργασία, «να μοιραζόμαστε τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μετακινήσεις (των τζιχαντιστών), για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση που μπορεί να απολαμβάνουν οι τρομοκράτες», συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να ενταθεί και ο αγώνας εναντίον των λαθρεμπόρων όπλων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ