2015-01-20 14:39:12
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Υπουργείο Ναυτιλίας – Λιμενικό Σώμα: Αυτή είναι η θέση μας, ζητούμε επίσημα να πληροφορηθούμε τη θέση των πολιτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών ….
Αριθμ. Πρωτ.: 13 /15

Με αφορμή την προεκλογική ‘’παραφιλολογία’’ περί ανατροπής της υπάρχουσας δομής του ΥΝΑ, ως Οργανισμού που εγγυάται και διασφαλίζει την άμεση και αποτελεσματική  αντιμετώπιση των θεμάτων που εμπίπτουν τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και της ναυτιλίας, παρεμβαίνουμε δηλώνοντας ξεκάθαρα και κάθετα την αντίθεσή μας απέναντι σε οιαδήποτε σκέψη και πολύ περισσότερο  ενέργεια για μια νέα διάσπαση και κατάργηση του ενιαίου αυτού μηχανισμού. 

Ιδιαίτερα, υπενθυμίζουμε την σταθερή μας θέση ότι μόνη εγγυημένη συνταγή... για την εξασφάλιση της επιτυχούς δράσης ενός σύγχρονου σώματος ασφαλείας στη θάλασσα και στα λιμάνια και ενός δυναμικού ελεγκτικού μηχανισμού της εθνικής και διεθνούς ναυτιλίας αποτελεί η ήδη θεσπισμένη οργανωτική δομή  του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, υπαγομένου σε ένα αρραγές Υπουργείο Ναυτιλίας που θέτει ως στόχο την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων εκ παραλλήλου. Σε διαφορετική περίπτωση μια ανατροπή του πλαισίου αυτού θα ήταν καταστροφική τόσο για την ασφάλεια της Χώρας, όσο και για τη διασφάλιση και προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας παγκοσμίως. Η προηγούμενη αποτυχημένη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, δεν πρέπει να επαναληφθεί.


Καλούμε λοιπόν τους πολιτικούς φορείς και ιδιαίτερα τα δύο πολιτικά κόμματα που συγκεντρώνουν με βάση τις δημοσκοπήσεις την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, να δηλώσουν ξεκάθαρα και επίσημα τη θέση τους απέναντι στις επικίνδυνες αυτές φημολογίες που προκαλούν εκ νέου ανησυχία στα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν τα αφήνουν να εκτελέσουν απερίσπαστα, όπως πρέπει, τα καθήκοντά τους. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Σαϊτάκης                             Σπυρίδων Πασσάκος
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ