2015-01-26 20:20:53
Φωτογραφία για Τσίπρας: «Θα πατάξω το λαθρεμπόριο καπνικών»
Οι εκλογές έγιναν, κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είναι άριστοι γνώστες του τι εστί λαθρεμπόριο καπνικών, παρενέργειες που υπάρχουν από αυτό, αλλά και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να εξαλειφτεί παντελώς το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να ομαλοποιηθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Παρακολουθώντας από κοντά τις προεκλογικές υποσχέσεις των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές του 2015, έχω εστιάσει ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής ειδικά στις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από δέκα φορές έχει αναφερθεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών και έχει δηλώσει ότι υπάρχει πολιτική βούληση εκ μέρους του, αυτό το πρόβλημα να το λύσει οριστικά και είναι από τις προτεραιότητες του.


Γνωρίζω λόγω της ενασχόλησης μου με αυτό το θέμα ότι ο κ. Τσίπρας καθώς και τα εξειδικευμένα του στελέχη το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ.

Γνωρίζω επίσης ότι κατά το παρελθόν για λόγους ταξικούς και κομματικούς ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε υποσχέσεις προς τον κλάδο των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών και δεν πήρε πρωτοβουλία επί συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να καταθέσει σχετική πρόταση νόμου.

Σήμερα που διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας ακούμε προεκλογικές υποσχέσεις που λόγω παρελθόντος δεν ξέρουμε αν θα πραγματοποιηθούν.

Δεν ξέρουμε ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Εσωτερικών και ΥΠΕΘΑ.

Δεν ξέρουμε ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχουν θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις σε υπηρεσίες που εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο καπνικών.

Δεν ξέρουμε ποια είναι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι υπόγειες διαδρομές όλων αυτών των ανθρώπων που θα κληθούν αύριο να αναλάβουν καίρια πόστα για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό του λαθρεμπορίου καπνικών και όχι μόνο.

Τέλος δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση σε αυτό που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας ή αν έχουμε να κάνουμε με ακόμα μια προεκλογική «φούσκα» - υπόσχεση.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στον κ. Πάνο Καμμένο και το κόμμα του διότι στην πράξη έχει βοηθήσει τα μέγιστα όσον αφορά τον κλάδο του λιανεμπορίου καπνικών όταν ο ίδιος και το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Θεωρώ ότι ο κ. Πάνος Καμμένος είναι το πρόσωπο κλειδί που έχει τεράστια γνώση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να πράξει και αναμένουμε σύντομα από αυτόν τις επόμενες κινήσεις του.

Τα συμφέροντα είναι τεράστια, τα χρήματα πολλά και η σαπίλα μεγάλη.

Ένας εισαγγελέας μου είπε: «Όποιος δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα άμεσα διορίζει ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ».

Ο καιρός θα δείξει Γεώργιος Π. Δούκας

Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ