2015-02-03 16:37:15
Φωτογραφία για Ακρωτηριασμένος πεζοναύτης ετοιμάζεται να αναρριχηθεί στο Έβερεστ (Βίντεο)
Ο Τσαρλς Λίνβιλ έχασε το πόδι του στο Ιράκ και σκοπεύει να ανέβει στη "Στέγη του Κόσμου"

Ο 29χρονος Τσαρλς Λίνβιλ υπηρέτησε με το σώμα των πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Ιράκ, όπου σε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έχασε το δεξί του πόδι στο ύψος του γονάτου.

Παρά το σοβαρό του τραυματισμό ο Λίνβιλ δεν το βάζει κάτω και έχει βάλει ως στόχο να αναρριχηθεί στη "Στέγη του Κόσμου", όπως είναι γνωστό το Έβερεστ.

"Μερικές φορές οι άνθρωποι που δε μπορείς να φανταστείς, πετυχαίνουν τα πράγματα που δε φαντάζεσαι" λέει ο ίδιος, παραφράζοντας την ατάκα του Άλαν Τιούρινγκ στην ταινία "Το παιχνίδι της μίμησης".

Ο Λίνβιλ έχει πεισμώσει μετά τον ακρωτηριασμό του, επειδή τόσο ο περίγυρός του, όσο και το στρατιωτικό κατεστημένο άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν ως άνθρωπο που έχει ανάγκη βοήθειας ακόμα και για τις πιο απλές καθημερινές συνήθειές του.

"Τρεις μήνες αφότου έχασα το πόδι μου, έκανα τρίαθλο, παρά τις επιφυλάξεις των γιατρών μου. Τώρα προετοιμάζομαι για την αναρρίχηση στο Έβερεστ για να δώσω ένα μήνυμα σε όλους τους ακρωτηριασμένους ότι αξίζει να παλεύεις στη ζωή σου, να βάζεις στόχους και να κυνηγάς τα όνειρά σου. Έστω και με ένα πόδι" σημείωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/115340/akrotiriasmenos-pezonautis-etoimazetai-na-anarrihithei-sto-everest/
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ