2015-02-03 20:53:43
Φωτογραφία για Τσίπρας: Με τη νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πιστωτές
"Με τη νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν να φοβούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες αλλά... ούτε και οι Ευρωπαίοι πιστωτές. Θα είχαν να φοβηθούν πολλά αν συνεχιζόταν αυτή η αδιέξοδη πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια θα διόγκωνε ακόμα περισσότερο το χρέος και θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στην ανάγκη να αναχρηματοδοτηθεί με νέα δάνεια από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους", απάντησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι εάν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι οι πιστωτές δεν θα χάσουν τίποτα από την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.

"Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να καταθέσει ιδέες και προτάσεις βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να βρούμε μια κοινώς αποδεκτή και αμοιβαία επωφελή λύση για το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Το πρόβλημα σήμερα είναι πρώτον ότι η τρόικα εφάρμοσε μια πολιτική στην Ελλάδα που τα έκανε όλα χειρότερα, που πήρε ένα χρέος από 124% και το έχει πάει στο 180%, ότι αντί να βοηθήσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό τον διέλυσε, που συρρίκνωσε τις αξίες στο χρηματιστήριο, που έδιωξε επενδύσεις αντί να φέρει επενδυτές και που δημιούργησε ένα περιβάλλον κοινωνικου δράματος", τόνισε ο κ. Τσίπρας.


"Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις έχοντας ως στόχο η Ελλάδα να μπορεσει να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Με στόχο να μην δημιουργούμε νέα ελλείμματα και να μην αναγκάζουμε στο διηνεκές τους φορολογούμενους των ευρωπαϊκών χωρών να πληρώνουν νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει η Ελλάδα τα προηγούμενα δάνεια" συμπλήρωσε.

Οι θέσεις μας, είπε ο κ. Τσίπρας, "είναι άρτια επεξεργασμένες και περιμένουμε τον αντίλογο των εταίρων μας για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ