2015-02-04 05:33:07
Φωτογραφία για Βρετανία: Ψηφοφορία για τη δημιουργία εμβρύων από το DNA τριών ατόμων
Για το αν θα επιτραπεί σε επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν τεχνικές για να δημιουργήσουν παιδιά από το... DNA τριών ατόμων καλούνται σήμερα να ψηφίσουν οι βουλευτές της Βρετανίας.

Με τις τεχνικές αυτές εκτιμάται, σύμφωνα με το ethnos.gr, ότι θα μπορούσε να εμποδιστεί η κληρονόμηση δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών. Αν παραγματοποιηθεί το εγχείρημα, η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία επιτρέπεται η γενετική τροποποίηση των εμβρύων.

Οι επικριτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι τεχνικές αυτές ξεπερνούν τα θεμελιώδη επιστημονικά όρια, καθώς οι όποιες αλλαγές στα έμβρυα θα περάσουν και στις επόμενες γενιές με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το DNA από το δανεικό ωάριο αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% των γονιδίων που προκύπτουν στο έμβρυο.

Πάντως, η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της Αρχής Ρύθμισης Γονιμότητα της Βρετανίας, δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα είναι υπό στενό έλεγχο και ότι οι γιατροί θα παρακολουθούν τόσο τα παιδιά που γεννήθηκαν με τη χρήση αυτής της τεχνικής, όσο και την πορεία της ζωής των απογόνων τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ