2015-02-05 20:59:16
Φωτογραφία για ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ»
Οι Σχολές του Ολυμπιακού έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά του Ιδρύματος μοιράζοντας τους και δώρα από την Unicef.

Το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» στο Μαρούσι επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα παιδιά από την τοπική Σχολή του Ολυμπιακού αλλά και από την κεντρική Σχολή του Ρέντη. Το «Σικιαρίδειο» που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1939 «φιλοξενεί» παιδιά με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες τα οποία ξετρελάθηκαν με την επίσκεψη του Ολυμπιακού.

Τα παιδιά ανυπομονούσαν για την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού και δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα δώρα από την Unicef τα οποία έδωσαν οι μικροί ποδοσφαιριστές των Σχολών μας. Οι υπεύθυνοι της Σχολής του Ολυμπιακού στο Μαρούσι παρέδωσαν στους υπεύθυνους τους Ιδρύματος επιταγή 1000 ευρώ από την ΠΑΕ Ολυμπιακού, η οποία δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Στο «Σικιαρίδειο» βρέθηκε μαζί με τα παιδιά των Σχολών και τους γονείς ο Επικεφαλής του Δικτύου Σχολών κ
. Βασίλης Νάνος ο οποίος άκουσε με χαρά την επιθυμία εργαζομένων και γονέων των παιδιών που είναι στο ίδρυμα να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να είναι «δίπλα» τους. Τα παιδιά που «φιλοξενούνται» στο ίδρυμα «τρελάθηκαν» με τα δώρα που πήραν από τον Ολυμπιακό και χάρισαν στους μικρούς ποδοσφαιριστές την εφημερίδα τους! Στη συνέχεια οι αθλητές των Σχολών μας ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και έμαθαν από τους υπεύθυνους για την λειτουργία του ιδρύματος.

Ο κ. Βασίλης Νάνος μιλώντας στα παιδιά τους τόνισε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Εδώ δεν μαθαίνεται μόνο να παίζεται το αγαπημένο σας άθλημα αλλά να συμμετέχετε σε δράσεις που έχουν ως σκοπό την βοήθεια προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα βοηθήσατε κάποια άλλα παιδιά μόνο με την παρουσία σας. Τους δώσατε χαρά και πρέπει να είστε περήφανα γι’ αυτό». Οι μικροί ποδοσφαιριστές ρωτούσαν για να μάθουν για το ίδρυμα και τα παιδιά που «φιλοξενούνται» σ’ αυτό.

Η υπεύθυνη Γραφείου Προσωπικού και Πρόεδρος Εργαζομένων κα Όλγα Μουτζάλα μιλώντας για την επίσκεψη ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και ζήτησε την βοήθεια της πολιτείας: «Ευχαριστούμε εκ μέρους της διοίκησης και του Προέδρου μας, τον Ολυμπιακό για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία του. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που μας εκφράζει και δίνει χαρά στα παιδιά. Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε την στήριξη όλων. Το κράτος δίνει κάποια επιχορήγηση αλλά είναι πολύ μικρή. Είναι κρίμα ένα ίδρυμα που δίνει τόσα πολλά σ’ αυτά τα παιδιά που έρχονται και φεύγουν με το χαμόγελο να κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εδώ έρχονται παιδιά από όλη την Αττική. Έχουμε πάνω από ογδόντα παιδιά που έρχονται το πρωί και φεύγουν το απόγευμα. Υπάρχουν οχτώ εργαστήρια στα οποία τα παιδιά μαθαίνουν τέχνες. Φιλοξενούμε εδώ και το 1ο Ειδικό Σχολείο και έρχονται παιδιά ηλικίας από 14 έως 21 ετών. Ευχαριστούμε πολύ τον Ολυμπιακό και θέλουμε να είναι δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά»

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, η ομάδα από την Σχολή μας στο Μαρούσι έδωσε φιλικό αγώνα με την Σχολή Ρέντη
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ