2015-02-06 13:24:21
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΜΑΤΣ... ΔΥΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Ο Ολυμπιακός «διάλεξε»... το δυσκολότερο ματς της φετινής σεζόν για να κάνει ρεκόρ σε δύο κομβικής σημασίας στατιστικές κατηγορίες της Ευρωλίγκας.

Το "sport-fm.gr" παρουσιάζει ποιες είναι αυτές και εμείς σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του Το πλεόνασμα ενέργειας που έβγαλε ο Ολυμπιακός ήταν ίσως το βασικό «κλειδί» της χθεσινής μεγάλης του νίκης στο ΣΕΦ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Κι αυτό αποτυπώθηκε γλαφυρά σε δύο στατιστικές κατηγορίες, όπου με τις χθεσινές τους επιδόσεις οι ερυθρόλευκοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα 11 κλεψίματα που έκαναν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνιστούν φετινό ρεκόρ για την ομάδα ισοφαρίζοντας αυτό από το 64-59 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ στις 12 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν 15 επιθετικά ριμπάουντ εξασφαλίζοντας πολλές έξτρα κατοχές. Αυτός ο αριθμός αποτελεί επίσης ρεκόρ για τη φετινή τους παρουσία στη διοργάνωση καταρρίπτοντας τα 14 που είχαν πάρει μόλις την περασμένη εβδομάδα στην ήττα με 84-70 από την Αναντολού Εφές στην Πόλη.


Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα στοιχεία που δείχνουν πως ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι… Οι 84 πόντοι που πέτυχε αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη επιθετική του επίδοση φέτος, πίσω μόνο από τα δύο παιχνίδια με την αδύναμη Νεπτούνας (85 και 89 αντίστοιχα, με το ματς στη Λιθουανία να κρίνεται στην παράταση) και τον «περίπατο» επί της Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ (93-66).

Επιπροσθέτως, οι 76 πόντοι που πέτυχε η ΤΣΣΚΑ συνιστούν αρνητικό ρεκόρ γι’ αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου πετυχαίνει κατά μέσο όρο 88,81 πόντους. Άλλους τόσους (76) είχε πετύχει στις νίκες επί της Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ (72-76) και της Ουνικάχα στη Μάλαγα (75-76). Στα 33 επίσημα φετινά της ματς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει πετύχει λιγότερους από 76 πόντους μόνο μία φορά, στην ήττα με 81-73 από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για τη VTB League στις 12 Οκτωβρίου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ