2015-02-08 22:27:05
Φωτογραφία για Για αυθαιρεσία καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Διονύσου, πολίτες του Κρυονερίου
Στο Κρυονέρι ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και 5 έτη το στεγαστικό πρόβλημα του... 1ου δημοτικού της περιοχής παραμένει άλυτο.

Το 2009, με δεδομένο ότι το υπάρχον κτίριο αδυνατούσε να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του ραγδαίως αυξανόμενου αριθμού παιδιών, μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων(Ο.Σ.Κ.) έκριναν ανέφικτη και ασύμφορη την όποια τροποποίηση του σχολείου. Να αναφερθεί ότι το παλαιό εξατάξιο σχολείο, κτίστηκε τμηματικά σε τρείς χρονικές περιόδους από τη δεκαετία του 60 έως και του 80 και δεν πληρεί στατικές και νομικές προυποθέσεις για τυχόν ανέγερση δεύτερου ορόφου. Το 1ο δημοτικο, από το 2009 έχει συστεγαστεί και μετεστεγαστεί ήδη δύο φορές δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής. Το κτίριο και ο προαύλιος χώρος του δημοτικού έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στον ΟΣΚ από το 2011 και για τα επόμενα 15 έτη.

Έκτοτε ξεκίνησαν οι μελέτες για την κατεδάφιση και την ανέγερση καινούργιου κτιρίου.


Σήμερα αν και εκπρόσωποι του ΟΣΚ διαβεβαιώνουν ότι το έργο είναι ώριμο και απλά αναμένεται (έως το τέλος Φεβρουαρίου) η κατανομή των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, η νέα Δημοτική αρχή αιφνίδια και αυθαίρετα βάζει τρικλοποδιά στο έτοιμο έργο, και πισωγυρίζοντας , αποφασίζει την επανάχρηση του παλαιού κτιρίου, αναθέτοντας απευθείας σε ιδιώτη, μελέτη στατικότητας ύψους 18.000 ευρώ για το παλαιό κτίριο. Να αναφερθεί ότι παραδίδοντας μια τέτοια μελέτη στον ΟΣΚ αυτομάτως ανακαλεί την κυριότητα του ΟΣΚ επί του κτιρίου και τερματίζει το ενδεχόμενο εκταμίευσης κονδυλίου (δια μέσου ΟΣΚ) για την ανέγερση νέου σχολείου. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το 1ο δημοτικό σχολείου Κρυονερίου βρίσκεται 3ο πανελλαδικά σε σειρά προτεραιότητας στη λίστα του ΟΣΚ όσον αφορά ανεγέρσεις σχολικών μονάδων, και 1ο σε σειρά προτεραιότητας για την Αττική.

Ουσιαστικά λοιπόν, η δημοτική αρχή επιλέγει να επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό με την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου, αντί να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ανέγερσης καινούριου κτιρίου, διαδικασία που είναι ήδη σε τελικό στάδιο.

Η ακατανόητη αυτή στάση του Δήμου δεν μπορεί παρά να γεννά αγανάκτηση, ερωτήματα και εύλογες υποψίες όσον αφορά τις προθέσεις και τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών κονδυλίων που διατίθενται για την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αγωνία των γονιών για το ότι τα παιδιά τους του χρόνου θα στεγάζονται σε από πενταετίας εγκαταλειμμένο και με πιο πιθανό σενάριο την προσθήκη προκάτ αιθουσών ή κοντέινερ για την κάλυψη των 12 τάξεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του σχολείου , έχουν οδηγήσει το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το σύλλογο διδασκόντων σε μια ευθεία αντιπαράθεση με το Δήμο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η παρέμβαση Γονέων και Διδασκόντων με σκοπό να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης , με σκοπό να ανακληθεί η παράλογη απόφαση, συνάντησε την αδιάλλακτη στάση της πλειοψηφίας του συμβουλίου.

Ο Δήμος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9/2 στις 5.30 όπου και θα παρθεί η τελική απόφαση.

Οι γονείς ζητούν από τη δημοτική αρχή να δώσει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό , να μην εμποδίσει την ανέγερση νέου σχολείου και καλούν σε συμπαράσταση.

Γονείς και πολίτες Κρυονερίου Αττικής Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ