2015-02-08 22:34:27
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το απόγευμα στη Βουλή, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου, ενώ οι εταίροι τής προσέφεραν εξάμηνη, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχίζοντας την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Η απελθούσα κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σας το λέω μετά λόγους γνώσεως πια. Ενημερώθηκα στις επαφές μου με τους εταίρους ότι η αρχική επιλογή των εταίρων ήταν η εξάμηνη παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής επιβλήθηκε η παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου».


Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος των μνημονιακών δυνάμεων ήταν «τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και εν τέλει η αποτυχία της κυβέρνησης, δηλαδή της Ελλάδας. Ξέχασαν όμως ότι σ’ αυτή την διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μόνο οι τεχνοκράτες, υπάρχει και ο λαϊκός παράγοντας, ο ελληνικός λαός, οι ευρωπαϊκοί λαοί, οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε πρώτο ενικό πρόσωπο, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα ζητήσει παράταση του μνημονίου και πρότεινε να υπάρξει με τους εταίρους μία συμφωνία - γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο ώστε να βρεθεί λύση για το χρέος και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ