2015-02-10 21:58:51
Φωτογραφία για Το χιόνι κατεβαίνει... όχι όμως και τα αεροπλάνα!
Εντείνεται τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία που πλήττει για μια ακόμα φορά την... Κρήτη, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις ανέμους που σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τα 11 μποφόρ.

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ ήδη προβλήματα παρουσιάστηκαν σε δύο πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης. Τα αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν και επέστρεψαν πίσω

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κρήτης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι οι οδηγοί που κυκλοφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, οπου η χιονόπτωση έχει δημιουργήσει δρόμους-γυαλί Αρκετά είναι και τα προβλήματα που καταγράφονται στην ηλεκτροδότηση

Τα καιρικά φαινόμενα που θα βρίσκονται σε έξαρση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να κορυφωθούν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και το βράδυ να ξεκινήσει η ύφεση τους.


Όπως είπε στα «Χανιώτικα Νέα» ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας « τα κύρια χαρακτηριστικά παραμένουν οι χιονοπτώσεις που θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα. Χιονόνερο και χιονονιφάδες είναι πιθανόν να εμφανιστούν ακόμα χαμηλότερα χωρίς όμως να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Επίσης, θα συνεχίσουν το πρωί της Τετάρτης οι βροχές που κατά τόπους θα είναι πολύ έντονες. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, ως και θυελλώδεις που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ κοντά στις ακτές, όμως θα φτάνουν στα 9-10 μποφόρ στα πελάγη και αυτό προκαλεί υψηλό κυματισμό που κτυπάει όλο το νησί από τα βόρεια. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές όπως τα Χανιά θα είναι έως 2 βαθμούς η χαμηλότερη, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μηδέν και κάτω από μηδέν. Από το βράδυ της Τετάρτης θα δούμε μια μικρή ύφεση αρχικά και για την Πέμπτη αισιοδοξούμε ότι η ύφεση θα είναι πιο μεγάλη και τα φαινόμενα πιο εξασθενημένα . Οι θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κυμαίνονται από 3 βαθμούς η ελάχιστη έως 8-9 βαθμούς η μέγιστη».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ