2015-02-12 12:47:24
Φωτογραφία για Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ... ΡΟΤΣΕΣΤΙ!
Ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας και ως τώρα MVP στο Top-16, Τέϊλορ Ρότσεστι, αποκαλύπτει στο "gazzetta.gr" το μυστικό της Νίζνι, χαρακτηρίζει παίκτη σπάνιας κλάσης τον Σπανούλη και δηλώνει ότι από μικρός ήθελε να κάνει καριέρα στην Ευρώπη!

Αναλυτικά Ο 29χρονος Τεξανός point-guard είναι βαθύς γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Ο λόγος για τον πλέϊ-μέϊκερ της αποψινής (18.30) αντιπάλου του Ολυμπιακού, που μπορεί να γεννήθηκε στο Χιούστον και να μεγάλωσε κάτω από τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια, σε απόσταση μίας ώρας (Σάντα Μπάρμπαρα) από το Λος Άντζελες, από μικρός όμως, δεν έδινε... δεκάρα για το ΝΒΑ! Το αντίθετο μάλιστα, ονειρευόταν να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη γιατί κατά την άποψή του, το πραγματικό μπάσκετ, παίζεται στο κολέγιο και στην Γηραιά Ήπειρο...

Αν ρίξετε μία ματιά στα εφετινά στατιστικά του Τέϊλορ Ρόστεστι (93,3% στις βολ., 51% στα διπ. & 51,3% στα τριπ.), θα διαπιστώσετε ότι ο βραχύσωμος αριστερόχειρας έχει βάλει πλώρη για να συμπεριληφθει σε μία από τις δύο καλύτερες πεντάδες της Ευρωλίγκας και η ηγετική του φυσιογνωμία, έχει μετατρέψει την πρωτάρα Νίζνι Νόβγκοροντ σε ευχάριστη έκπληξη της εφετινής διοργάνωσης.


Ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 19,9π.) και δεύτερος πασέρ (μ.ο. 6,4ασ.) μέχρι στιγμής της Euroleague, μόλησε λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τους ερυθρόλευκους, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς από τη νέα χρονιά, το πιθανότερο είναι να αγωνίζεται σε έναν πολύ μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ρίχνοντας μία ματιά στο βιογραφικό σου, από το 2009 – οπότε και τελείωσες το κολέγιο, αγωνίζεσαι σταθερά στην Ευρώπη (Γκέτινγκεν, Γαλατασαράϊ, Άλμπα, Λεμάν, Κάχα Λαμποράλ, Μπιέλα και Σιένα) και κάθε καλοκαίρι αλλάζεις χώρα και πρωτάθλημα... Δεν σου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να δοκιμάσεις στο ΝΒΑ;

«Θεωρώ ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ ταιριάζει περισσότερο στο αγωνιστικό μου προφίλ, γιατί έχει πολύ τακτική, οργανωμένες άμυνες και μοιάζει πολύ με το κολεγιακό, που είναι η αδυναμία μου! Βέβαια, από χώρα σε χώρα το στυλ του παιχνιδιού διαφέρει, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η φιλοσοφία του προπονητή, ωστόσο, η ομοιότητα που απολαμβάνω περισσότερο, είναι η ενεργή συμμετοχή των φιλάθλων στους αγώνες! Ίσως ν' ακουστεί περίεργο, γιατί είμαι Αμερικανός, αλλά από μικρό παιδί ήθελα να κάνω επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη... Αν κάποια στιγμή μου παρουσιαστεί η ευκαιρία για το ΝΒΑ, θα το δω περισσότερο σαν μπιζνα και όχι σαν απόλαυση, αλλά προς το παρόν ζω το όνειρό μου!»

Τι γίνεται φέτος με τη Νίζνι; Έχουμε πολύ καιρό να δούμε πρωτάρα στην διοργάνωση να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Top-16...

«Το σημαντικό πλεονέκτημα της ομάδας μας, είναι ότι αντιμετωπίζουμε το κάθε ματς σαν μία μεγάλη ευκαιρία, δεν απογοητευόμαστε από τις ήττες και επιδιώκουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Παίζουμε γρήγορα κι ελεύθερα και το ευχαριστιόμαστε στο έπακρο, χωρίς να μας επηρεάζουν τα στατιστικά και οι ατομικές διακρίσεις. Στην αρχή της χρονιάς, κανείς δεν περίμενε από μας να προκριθούμε στο Top-16 και τώρα έχουμε ήδη δύο νίκες και αν είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι κι έμπειροι, ίσως να είχαμε πετύχει και μία ακόμη... Τόσο στη Βιτόρια, όσο και στην Μόσχα, χάσαμε από δικά μας λάθη στις λεπτομέρειες και αν είχαμε κερδίσει, τότε θα διεκδικούσαμε με αξιώσεις την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, είμαστε ευχαριστημένοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κοιτάμε ψηλότερα! Αυτός ο μήνας, θα κρίνει εν πολλοίς την εφετινή μας πορεία, γιατί τα δύο εντός έδρας παιχνίδια μας με Ολυμπιακό και Εμπόριο Αρμάνι και οι επόμενες αναμετρήσεις με Χίμκι, Ούνικς Καζάν και Λοκομοτίβ Κούμπαν, θα “προδιαγράψουν” την τύχη μας σε Ευρωλίγκα και VTB-League...»

Εκτιμάς ότι έχετε ακόμη ελπίδες για κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα;

«Γιατί όχι; Από μας εξαρτάται! Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι από την πλευρά αουτσάϊντερ και οι περισσότερες ομάδες να θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να σε κερδίσουν, γιατί έτσι παίζεις πιο απελευθερωμένα σαν ομάδα κι αυτό φάνηκε τόσο στο παιχνίδι του Μιλάνου, όσο και κόντρα στην Εφές, μέσα στο γήπεδό μας. Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο ελαφρώς χαλαρές και κατέληξαν να φάνε 20 πόντους στο κεφάλι! Όποιος μας υποτιμήσεις, λοιπόν, το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσει...»

Στην αρχή της χρονιάς, περίμενες ότι μία αγωνιστική πριν το τέλος του 1ου γύρου του Top-16, η Νίζνι θα διεκδικεί την πρόκριση στους “8” της Ευρωλίγκα και εσύ θα είσαι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (μ.ο. 19,9 πόντους);

«Σε καμία περίπτωση! Μπορεί να είμαι παιδί της Καλιφόρνια και για μένα να ήταν δύσκολο να έρθω να παίξω σε ένα τόσο κρύο και απομακρυσμένο μέρος, ο κορμός των παικτών που υπήρχαν στο ρόστερ, μου δημιούργησε ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μετά τις πρώτες προπονήσεις με τα παιδιά, πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να αιφνιδιάσουμε κάποιες ομάδες και να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι απ' όσο μας θεωρούσαν πριν την έναρξη της σεζόν... Είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση και ήμουν σίγουρος ότι αν δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό, φέτος θα παίξω το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας, αλλά σίγουρα δεν περίμενα να είμαι τόσο καλός... Πολύ σημαντικό ρόλο, όμως, έχουν παίξει οι συμπαίκτες μου αλλά και το προπονητικό επιτελείο, που μου δίνει μεγάλη ελευθερία στο παιχνίδι μου! Όλα είναι μία χαρά, εκτός από τις συνεχείς και πολύωρες μετακινήσεις με αεροπλάνα και λεωφορεία, είτε παίζουμε στην Ευρωλίγκα, είτε στην VTB-League...»

Επόμενος αντίπαλός σας ο Ολυμπιακός...

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ανυπόμονος είμαι γι' αυτό το παιχνίδι! Είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες στην Ευρωλίγκα και θέλω πολύ να παίξω καλά εναντίον της και γιατί όχι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει μία σπουδαία νίκη... Πέρυσι, ως παίκτης της Μοντεπάσκι Σιένα, αντιμετώπισα δύο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είχα τον ρόλο που έχω φέτος στη Νίζνι. Η ελληνική ομάδα έχει τρομερούς παίκτες, μεγάλη εμπειρία και κυρίως γνωρίζει πως να κερδίζει εκτός έδρας. Όπως μας είπε ο coach στο video, οι αντίπαλοί μας Δεν έχει αδυναμίες, έχεουν τρομερό βάθος στον πάγκο και το μεγαλύτερο rotation στην διοργάνωση, δεν υστερούν πουθενά και μπορούν να σε χτυπήσουν με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους...»

Η ελληνική ομάδα σας υπολογίζει πολύ πάντως...

«Αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ήδη πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας της αποστολής μας! Αν παίξουμε όπως με την ΤΣΣΚΑ, τότε πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να απειλήσουμε τον Ολυμπιακό...»

Θα δούμε και φοβερό match-up: Σπανούλης vs Ρότσεστι...

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που θα αντιμετωπίσω έναν “θρύλο” του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως ο Σπανούλης! Είναι σπάνια περίπτωση παίκτη, που μπορεί είτε να σε “βομβαρδίζει” σε όλο το ματς, είτε να αναλαμβάνει δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο και να παίρνει όλη την ομάδα πάνω του, ευστοχώντας σε όλα τα κρίσιμα σουτ, όπως έκανε πέρυσι στον αγώνα Ολυμπιακού-Σιένα! Ευκαιρία, βέβαια, να ξανασυναντήσω τον καλό μου φίλο και συμπαίκτη μου πέρυσι, τον Οθέλο Χάντερ, που κάνει εξαιρετική χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν...»

Κατά πως φαίνεται πάντως, με τέτοιες εμφανίσεις ως τώρα, του χρόνου θα αγωνίζεσαι σε κάποιο μεγάλο σύλλογο της Ευρωλίγκα...

«Μακάρι αν και αυτό είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου αυτή τη στιγμή! Ετοιμάζομαι να πάω στο super-market και να ψωνίσω μοσχάρι για να φτιάξω ένα απολαυστικό burger για δείπνο... Αυτό είναι το γούρι μου την παραμονή κάθε αγώνα!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ