2023-11-06 08:46:37
Φωτογραφία για Αγαπηδάκη: Οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να εμβολιαστον για γρίπη και κορονοϊό (βίντεο)
Αναγκαίο χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και της γρίπης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ αναφέρθηκε και στις συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΟΜΥ.

Με αφορμή τον θάνατο ενός 4 μηνών κοριτσιού στον Βόλο, όταν παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τον παππού του, η Ειρήνη Αγαοηδάκη Υγείας αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με όσα είπε, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την αναβάθμιση όλων των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας. «Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό για τη γρίπη και τον Covid, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε πως οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να αμελήσουν τον εμβολιασμό τους.


«Ας μην μας ξεγελάει ο καιρός. Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να χτίσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους. Έχουμε ήδη περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς γρίπης και σε σχέση με τον Covid είμαστε στους 33.000 εμβολιασμούς», είπε.

Ακόμη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 ακόμη εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

«Έχουμε δρομολογήσει τρίμηνη παράταση για τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ»

Ένα άλλο ζήτημα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας αφορά τις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, το υπουργείο εργάζεται πάνω στη εύρεση λύσης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί μία τρίμηνη παράταση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», είπε.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τονίζει πως «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ήδη την εμπειρία».
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ