2015-02-17 12:40:58
Φωτογραφία για Αποκάλυψη: Με αυτό το γράμμα η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Charlie Hebdo [photo]
Πρώην υψηλόβαθμοι παραστρατιωτικοί στην ιεραρχία της ISIS έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω Twitter σημειώματα γραμμένα στα αραβικά με τα οποία αποκαλύπτουν πώς δίνονται οι εντολές για επιθέσεις αυτοκτονίας, επιθέσεις σε χωριά, αλλά και την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι στις αρχές Ιανουαρίου.

Ανδρες που πλέον δεν ανήκουν στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και είχαν τον ρόλο του αγγελιαφόρου, μεταφέροντας από τη μία άκρη του Ισλαμικού Κράτους στην άλλη χειρόγραφα, το καθένα από τα οποία έφερε μια μοβ σφραγίδα η οποία έδειχνε την πόλη από την οποία προερχόταν η εντολή, προχώρησαν στη σημαντική αυτή αποκάλυψη.

Σύμφωνα με το Vocativ, τα γράμματα δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον λογαριασμό της οποίας την πατρότητα φέρεται να έχει το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, που θεωρείται εχθρός της ISIS. Κάθε μία ανάρτηση έφερε το hashtag #HackingTheSecretMessagesOfBaghdadiState, που σημαίνει «κλέψαμε τα μυστικά μηνύματα του κράτους της Βαγδάτης». Μαζί με κάθε εικόνα-γράμμα υπήρχε και η εξήγηση ότι αρχικά τα γράμματα αυτά είχαν παραδοθεί σε τζιχαντιστές που πια αποχώρησαν από την ISIS.


Μία από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις είναι αυτή που αναφέρεται σε ένα από τα σημειώματα που εστάλη από την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τη Ράκα, στις 13 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους πρώην τζιχαντιστές και νυν μαχητές του Μετώπου αλ-Νόσρα στη συριακή πόλη Ντιέρ αλ-Ζορ, η επιστολή αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό μακελειό στο σατιρικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, έξι ημέρες νωρίτερα.

Αυτό είναι το γράμμα στο οποίο ο μαχητής Faruq al-Jazrawi φέρεται να δέχεται εντολή να επικοινωνήσει άμεσα με το γραφείο επικοινωνίας της ISIS στη Ντιέρ αλ-Ζορ προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo

Σημειώνεται πάντως, ότι η αυθεντικότητα των σημειωμάτων που είτε διατάσσουν βάρβαρες και βάναυσες επιθέσεις -συμπεριλαμβανομένων και βιασμών αλλόθρησκων γυναικών- είτε αναλαμβάνουν την ευθύνη τρομοκρατικών χτυπημάτων, εξετάζεται. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ