2015-02-17 12:24:14
Φωτογραφία για Ηλεία: Με γοργό ρυθμό η ανακύκλωση, προβληματισμός για την αποκομιδή
Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον δήμο του Πύργου, όπου δέκα χιλιάδες μπλε σακούλες και ισάριθμα φυλλάδια ανακύκλωσης, αναμένεται να παραλάβει σήμερα η αρμόδια υπηρεσία ανακύκλωσης του δήμου Πύργου, από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, τα συγκεκριμένα φυλλάδια πρόκειται να μοιρασθούν σε όλους τους δημότες μέσω της καμπάνιας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από εκπαιδευμένο προσωπικό του δήμου Πύργου με θέμα την ανακύκλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από την περασμένη Παρασκευή, έχει ξεκινήσει η επέκταση του δικτύου των καμπανών συλλογής γυάλινων συσκευασιών στις τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου ενώ, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την ανακύκλωση,Διονύσης Μπέλτσος, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας οι καμπάνες γυαλιού θα τοποθετηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των τοπικών κοινοτήτων των δημοτικών ενοτήτων Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης.


Ο κ. Μπέλτσος σε δηλώσεις του στo patrisnews.com, ζητά από όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο δήμος του Πύργου με στόχο την μείωση του όγκου των αστικών απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γεμάτα και ακινητοποιημένα παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες τα απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου, με την υπηρεσία Καθαριότητας να αναμένει εντολή της δημοτικής αρχής, ώστε να ξεκινήσει την αποκομιδή.

Όμως και η δημοτική αρχή, βρίσκεται ακόμα «εγκλωβισμένη» καθώς παρά την πρόθεση του δήμου Ήλιδας να δεματοποιήσει τα σκουπίδια, αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρεθεί και το οικόπεδο που αυτά θα φιλοξενούνται. Τα σκουπίδια ωστόσο συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στους κάδους με τους πολίτες να δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με πηγές τoυ Patrisnews.com, ήδη η υπηρεσία Καθαριότητας έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα καθώς τα περισσότερα απορριμματοφόρα – εκτός από τα σκουπίδια – βρίσκονται σε κατάσταση «αποσύνθεσης» λόγω της πολυήμερης ακινησίας τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ