2015-02-17 12:42:21
Φωτογραφία για Τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ: Παράταση μνημονίου ή διακοπή χρηματοδότησης
Το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά πέταξε το Eurogroup, μέσω του προέδρου του ο οποίος, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μονομερής ανάκληση μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε πως η καλύτερη λύση είναι η παράταση του προγράμματος.

Στη δήλωσή του, μετά το εσπευσμένο τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο πρόεδρός του Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως υπήρξε απογοήτευση από την πλευρά τους, καθώς δεν έχουν βρει κοινό σημείο συννενόησης για εναλλακτικές αναπροσαρμογές πάνω στο πρόγραμμα.

Ο Ολλανδός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει μονομερής ανάκληση μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και την κάλεσε να δεχτεί την παράταση του προγράμματος, ώστε να δοθεί χρόνος για αναπροσαρμογές στο υπάρχον πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, τόνισε:

«Συμφωνήσαμε την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα για να έχουμε μια τεχνική αξιολόγηση για το τρέχον πρόγραμμα και για τα σημεία που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στη λογική του 30% και 70%.


Ψάξαμε για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των μέτρων. Σήμερα από τα θεσμικά όργανα μάθαμε για την έκβαση των συνομιλιών. Υπήρξε απογοήτευση από την πλευρά του Eurogroup γιατί ακόμα δεν έχουμε βρει κοινό σημείο συνεννόησης σε ότι αφορά τις εναλλακτικές και τις αναπροσαρμογές για τα περαιτέρω βήματα.

Στη συνάντηση που είχαμε για το 70-30% συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα. Η γενικότερη αίσθηση είναι πως η καλύτερη λύση θα ήταν η παράταση του προγράμματος.

Μιλώντας με τα θεσμικό όργανα θα μπορούσαμε να έχουμε αντικατάσταση κάποιων μέτρων αλλά χρειαζόμαστε μια σειρά από δεσμεύσεις. Είμαστε ανοικτοί στην ευελιξία αλλά όχι μέσα από μονομερείς ενέργειες. Να μην υπάρχει ανάκληση μέτρων παρά μόνο αν υπάρχει πλήρης χρηματοδότηση και συμφωνία των θεσμικών οργάνων.

Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει τι θα ζητήσει. Πρέπει να υπάρχει μια δέσμευση όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών της. Την εβδομάδα αυτή μπορούμε να την αξιοποιήσουμε αλλά δεν έχουμε άλλο χρόνο. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει επέκταση και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ