2015-02-20 14:00:42
Φωτογραφία για Κυβερνητική πηγή: Η Ελλάδα έχει διανύσει τα 4/5 της απόστασης με τους Ευρωπαίους...
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, κυβερνητική πηγή διαμηνύει ότι «η Ελλάδα έχει διανύσει τα 4/5 της απόστασης με τους Ευρωπαίους και πλέον, αυτοί πρέπει να διανύσουν το 1/5 για να κλείσει η συμφωνία.»

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι στο EuroWorkingGroup της Πέμπτης «δεν ήμασταν μόνοι μας», ενώ τόνισε ότι «σε περίπτωση που επαναληφθεί το σκηνικό πίεσης και αδιαλλαξίας που αντιμετώπισε η ελληνική πλευρά στο Eurogroup της Δευτέρας, τότε δεν θα υποχωρήσουμε.»

Για την πρόοδο που επετεύχθη στο EuroWorkingGroup, έκανε λόγο από την πλευρά της στη ΝΕΡΙΤ η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη.

«Αυτό που μας ζητούσαν ήταν συγκεκριμενοποιήσουμε κάποια πράγματα που ήταν ασαφή και την Πέμπτη το βράδυ στο EuroWorkingGroup, έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει». «Είναι γνωστό ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ο πιο άκαμπτος» πρόσθεσε.

Η κ. Παναρίτη ζήτησε δε να υπάρξει διακομματική συναίνεση μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. «Μετά μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής λύση στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup εμφανίστηκε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνιστώντας όμως να «μη βιαζόμαστε». «Οι ευθύνες βαρύνουν πια άλλους» ανέφερε με νόημα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ