2015-02-23 15:42:44
Φωτογραφία για Σοκ για Παναθηναϊκό μετά το ντέρμπι...
Πάνε οι τρεις βαθμοί της χθεσινής νίκης;

Σαν να μην έγινε το ματς;

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ωστόσο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύει το SDNA, η ποινή δύναται να φτάσει και στην αφαίρεση 3 βαθμών!

Με το χθεσινό μας ρεπορτάζ αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι των «αιωνίων», αναφέραμε αναλυτικά τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπουν ποινές για τα γεγονότα της Λεωφόρου.

Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται βέβαιη: στο πιο ακραίο σενάριο, αυτή μπορεί να φτάσει και τις 4 αγωνιστικές, αλλά φαντάζει απίθανο να του επιβληθούν περισσότερες από 2. Η ποινή της έδρας θα συνοδεύεται ασφαλώς και από ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο.

Όμως πέραν των παραπάνω, υφίσταται σενάριο να αφαιρεθούν και 3 βαθμοί από τον Παναθηναϊκό! Αυτό θα εξαρτηθεί απολύτως από δύο πράγματα: α) τι έχει γράψει ο Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα, οι παρατηρητές στις εκθέσεις τους και η αστυνομία στη δική της έκθεση και, β) αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ ασκήσει πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια».


Στην πρώτη περίπτωση, για να κινδυνεύσουν οι «πράσινοι» με αφαίρεση 3 βαθμών, απαιτείται να έχουν καταγραφεί συγκεκριμένα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει ότι «η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο συνοδεύτηκε από βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας» (άρθρο 15, παράγραφος 4, εδάφιο β).

Στην δεύτερη περίπτωση, για να κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός με αφαίρεση 3 βαθμών, θα πρέπει τα γεγονότα πριν την έναρξη του ντέρμπι να χαρακτηριστούν ως «εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για να δικαστεί ο Παναθηναϊκός για «εκτεταμένα» επεισόδια, απαιτείται υποχρεωτικά η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Και για να χαρακτηριστούν τα επεισόδια ως «εκτεταμένα» από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, θα πρέπει να προκύπτει ότι σε αυτά «εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων ή υπάρχει έστω απλή σωματική βλάβη» (άρθρο 15, παράγραφος 6, εδάφιο δ).

Το αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη ώστε να γνωρίζουμε αν οι «πράσινοι» θα κληθούν σε απολογία για «εκτεταμένα επεισόδια», θα έχει γίνει γνωστό μέχρι αύριο Τρίτη 24/2.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ