2015-02-27 14:00:27
Φωτογραφία για Κακουργηματική δίωξη σε βάρος τράπεζας! Ποιοι εμπλέκονται;
Μια νέα κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της «αμαρτωλής»... Proton Bank με αφορμή και πάλι τα δάνεια που ενέκρινε, μεγάλο μέρος των οποίων κατέληξε στις τσέπες των τότε μελών του ΔΣ της Proton.

Η νέα δίωξη αφορά δάνεια ύψους 38 εκατ. ευρώ που ενέκριναν δύο μέλη του ΔΣ για τις εταιρίες τους, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας χάθηκαν στην πορεία. 

Η κατηγορία δεν αφορά το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά στρέφεται κατά του συνόλου της επιτροπής εγκρίσεων και πιστοδοτήσεων της Proton Bank αλλά και δύο επιχειρηματιών-συνεταίρων και πρώην μετόχων της Ωμέγα Bank. Οι δύο επιχειρηματίες φέρονται να μπήκαν στο ΔΣ της Proton μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από την Proton και φέρονται ότι έπειθαν τα μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει θαλασσοδάνεια ύψους 38 εκατ. Ευρώ. Τα μέλη της επιτροπής διώκονται σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι δυο επιχειρηματίες για ηθική αυτουργία στο αδίκημα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές οι ενέργειες των κατηγορουμένων έγιναν ενώ είχε προηγηθεί ήδη από το Φεβρουάριο του 2011 ο επιτόπιος έλεγχος της τράπεζας της Ελλάδος στα πεπραγμένα της Proton ενώ είχε δοθεί ήδη από το τέλος του 2010 και επαναλήφθηκε την 1η Ιουλίου του 2011 γραπτή εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Proton να ακολουθήσει «πολιτική σημαντικής πιστωτικής συρρίκνωσης μειώσεως του δανειακού χαρτοφυλακίου».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ