2015-03-04 19:29:03
Φωτογραφία για Βλ. Πούτιν: Είχε προβλέψει τη δολοφονία Νεμτσόφ [video]
Από το 2012 ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν έλεγε ότι η Δύση είναι έτοιμη... να θυσιάσει ως "ιερό ζώο " κάποια γνωστή προσωπικότητα για τη διοργάνωση πίεσης στη Ρωσία και τις αρχές της.

Εδώ είναι η δήλωση του Πούτιν:

«Όταν εκ των προτέρων δηλώνεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι νόμιμα, είναι απλώς ένα από τα εργαλεία μάχης.

Θεωρώ ότι τα εργαλεία αυτά είναι απαράδεκτα για μια δημοκρατική κοινωνία, καθώς και επιβλαβή. Πέραν τούτου, έχουμε αιτίες να θεωρούμε ότι οι αντίπαλοί μας ετοιμάζονται στις κινήσεις αυτές. Ετοιμάζονται, δυστυχώς, θα το πω τώρα δημόσια, και θα αρχίσουν να με επικρίνουν αμέσως, να λένε, δώστε μας αποδείξεις, μπορούμε λοιπόν να τους δώσουμε και αποδείξεις.

Ετοιμάζονται λοιπόν να χρησιμοποιήσουν κάποιους μηχανισμούς οι οποίοι να επιβεβαιώνουν ότι οι εκλογές παραποιούνται. Οι ίδιοι θα τις παραποιούν, οι ίδιοι θα ελέγχουν και οι ίδιοι μετά θα επικρίνουν. Το βλέπουμε και το ξέρουμε ήδη. Γι’αυτό θα ήθελα να καλέσω όλους να μαχόμαστε, θα σεβόμαστε οποιαδήποτε άποψη, Καλώ όμως όλους να λειτουργούμε στα πλαίσια του νόμου και να χρησιμοποιούμε νόμιμα μέσα… Γνωρίζω πολύ καλά αυτή τη μεθοδολογία και αυτή την τακτική, εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν.


Και πρώτα από όλα το κάνουν όσοι κάθονται στο εξωτερικό. Σας το λέω, το γνωρίζω καλά. Και μάλιστα ψάχνουν για ένα «ιερό ζώο» να το θυσιάσουν. Και θα γίνει το «ιερό ζώο» αυτό κάποιος γνωστός άνθρωπος. Οι ίδιοι θα σκοτώσουν και μετά θα κατηγορούν τις αρχές.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα, και το λέω χωρίς καμία υπερβολή, Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς και πράγματι θέλουν να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, καθώς και θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους για κριτική, για διαδηλώσεις, δε θα υποκύψουν στις πιέσεις αυτές. Όλοι όμως πρέπει να το γνωρίζουν.»

Τα λόγια του Β. Πούτιν περιγράφουν ακριβώς το σενάριο της δολοφονίας του Μπορίς Νεμτσόφ που έγινε τρεις μέρες πριν στο κέντρο της Μόσχας, ο οποίος ήταν «παραμεθώριος» αντιπολιτευόμενος πολιτικός. Για τον Νεμτσόφ στη Ρωσία έχουν ξεχάσει, τον είχαν σε πολύ χαμηλή εκτίμηση ανάμεσα στο λαό λόγω των καθαρά φιλοαμερικανικών του απόψεων.

Ο Νεμτσόφ ήταν ανάμεσα στους λειτουργούς της αντιπολίτευσης οι οποίοι επισκέφτονταν την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα για να πάρουν οδηγίες πώς να ετοιμάζουν "διαδηλώσεις διαμαρτυρίας " ενάντια στη νόμιμη εξουσία.

Να ένα μόνο από πολλά σχόλια τα οποία τώρα πλημμύρισαν το ρωσικό Διαδίκτυο λόγω της δολοφονίας του Μπορίς Νεμτσόφ.

Γράφει κάποιος Αλεξέι Ε. : "Ελπίζω τα δολάρια με τα οποία ο Νεμτσόφ πουλούσε τη χώρα του, άξιζαν κάτι τέτοιο. Ήθελε να φανεί καλός στα αφεντικά του στις ΗΠΑ χάρη σε πράσινα χαρτονομίσματα, και αντί για 30 αργύρια τον βρήκε μια σφαίρα ".
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ