2015-03-05 14:12:18
Φωτογραφία για Νέες συνεργασίες, διεθνείς προοπτικές και ανάπτυξη παρά την κρίση, οι τίτλοι τέλους για την 17η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRANCHISE
Με αισιόδοξα μηνύματα για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την καινοτομία και την απασχόληση, έκλεισε τις πύλες της η 17η διεθνής έκθεση KEMFRANCHISE η οποία διοργανώθηκε από τις 27/2 έως 2/3 2015 στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε αλυσίδες από την Ελλάδα, την Ευρώπη (Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία κλπ), την Ν.Κορέα,  και υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, τις αραβικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Αγγλία κλπ, οι οποίοι υπέγραψαν επί τόπου με τους εκθέτες συμβάσεις συνεργασίας.

Αυξάνονται οι τομείς που εντάσσονται στο Fanchise

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης, κ. Μαξ Κωνσταντινίδη: «Η φετινή έκθεση παρουσίασε πολλά διαφορετικά concepts και ήταν ανανεωμένη κατά 60%, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό το οποίο καταμαρτυρά την ποιοτική και ποσοτική εμβέλεια του κλάδου. Αποτελεί άλλωστε κοινή διαπίστωση ότι κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι κλάδοι εντάσσονται στον χώρο του franchising προβάλλοντας αξιόλογα και πρωτότυπα  concept που ανταποκρίνονται όχι μόνο στις προσδοκίες των επίδοξων επιχειρηματιών να βασιστούν σε μία δοκιμασμένη αλλά πρωτότυπη ιδέα αλλά και στις ανάγκες ενός απαιτητικού καταναλωτικού κοινού, το οποίο δείχνει εμπιστοσύνη και προτίμηση στις επώνυμες επιχειρήσεις franchise.»


Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για επικερδείς επενδύσεις σε τομείς όπως είναι: τρόφιμα (αλλαντικά, τυριά), ποτά, γκουρμέ και παραδοσιακά προϊόντα (μέλι, βότανα), καφέ, ζαχαροπλαστική, μαζική εστίαση (ψησταριές, σουβλάκια, πίτσα), supermarkets, minimarkets, επιδιορθώσεις υποδημάτων, υπηρεσίες στεγνοκαθαριστηρίων, παιδική ένδυση, καλλυντικά/αρώματα, υπηρεσίες ευεξίας/ομορφιάς (χαμάμ, μασάζ κλπ), μεγάλα ψυχαγωγικά πάρκα, παιδικά πάρκα, επαγγελματικός εξοπλισμός (ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα απορρόφησης υγρασίας κλπ), αρχιτεκτονικά γραφεία, είδη διακόσμησης εσωτερικών/εξωτερικών χώρων, εκπαιδευτικά κέντρα, υπηρεσίες εφαρμογών νέας τεχνολογίας για επιχειρήσεις, διαφημιστικά ποδήλατα, μεσιτικά γραφεία, εταιρείες εκτυπώσεων, εταιρείες συμβούλων franchise κλπ.

Το franchise με στοιχεία και αριθμούς

Όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης, διοργανωτής της έκθεσης,  «Η ανοδική πορεία της έκθεσης και του κλάδου τα τελευταία 16 χρόνια με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις από τον χώρο του franchise να αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα βιωσιμότητας ειδικά σε περίοδο κρίσης όπως είναι αυτή που διανύουμε, διαψεύδουν τόσο τις δυσοίωνες προβλέψεις πολλών όσο και τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το επώνυμο επιχειρείν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 1999 στην Ελλάδα υπήρχαν 192 αλυσίδες και σήμερα ξεπερνούν τις 700 στις οποίες δραστηριοποιούνται πάνω από 20.000 franchisees. O κλάδος του franchising στην Ελλάδα απασχολεί πάνω από 120.000 εργαζομένους σηματοδοτώντας την θετική επίδραση του κλάδου στην οικονομική ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά κλείνουν δεκάδες ανώνυμες επιχειρήσεις, το franchise αναπτύσσεται σταθερά: τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πάνω από 400 νέες επιχειρήσεις franchise με αρχική επένδυση που ξεπερνούσε τα 55.000.000 ευρώ. Άλλωστε, ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι ο κλάδος επηρεάζεται πολύ λιγότερο από την ύφεση και την αστάθεια της οικονομίας καθώς θωρακίζεται από την εμπειρία, την ασφάλεια και τις οικονομίες κλίμακος που προσφέρουν οι όμιλοι franchise.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να βρουν την ευκαιρία που ανταποκρίνεται στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και να ενημερωθούν παράλληλα μέσα από τα 25 διαφορετικά σεμινάρια που διοργανώσαμε για όλο το τετραήμερο.»

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων  για την επιχειρηματικότητα, το franchising και την οικονομία στο πλαίσιο της 17ης  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΜ FRANCHISE

Το παρών στην 17η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FRANCHISE έδωσαν επικεφαλής φορέων των ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην συμβολή του franchise στην ανάπτυξη.

Χρήστος Φώλιας, Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και νυν Αντιπρόεδρος Ελληνο-αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

«Είναι η 17η φορά που βρίσκομαι στην έκθεση KEMFRANCHISE καθώς είμαι πάντα εδώ για να κόψω την κορδέλα των εγκαινίων με διαφορετική κάθε φορά ιδιότητα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε δύσκολους καιρούς συνήθως μειώνεται η διάθεση για ρίσκα ενώ μειώνονται και τα διαθέσιμα κεφάλαια. H έκθεση Franchise αποτελεί την ευκαιρία για κάτι σύγχρονο και αποδοτικό. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους franchisors και να εκφράσω την σιγουριά ότι θα δώσουν περισσότερα κίνητρα για να εισέλθουν νέοι franchisees στην αγορά. Η αγορά είναι ψυχολογία…κλίμα, το οποίο δεν υπάρχει σε καλή κατάσταση στην Ελλάδα…Αυτό το κλίμα οφείλουμε να εξομαλύνουμε με ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και καλή διάθεση».

Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

«Αισθάνομαι ότι απευθύνομαι σε ένα κοινό πρωταθλητών της επιχειρηματικότητας καθώς σε τέτοιες εποχές χρειάζεται να έχει κανείς σθένος και πείσμα για να διεκδικήσει το αυτονόητο…Ελπίζω οι κυβερνήσεις να προβούν σε αναγκαίες ρυθμίσεις για να επανέλθουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ο χώρος του franchising έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως είναι οι οικονομίες κλίμακας, η ευελιξία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού μοντέλου και πολλά άλλα, τα οποία αποτυπώνονται στα 55.000.000 ευρώ που είχαν επενδυθεί στην τελευταία διοργάνωση προκειμένου να ανοίξουν πάνω από 400 νέες επιχειρήσεις franchise».

Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

«Αν και είμαι φίλος των αριθμών, σήμερα δεν θα αναφερθώ σε νούμερα. Θα ήθελα μόνο να πω ότι από τις 600 επιχειρήσεις franchise που παρακολουθούμε αυτό το διάστημα καταγράφτηκε ότι αυτές επέδειξαν την μεγαλύτερη βιωσιμότητα και αντοχή σε σύγκριση με πολλές άλλες επιχειρήσεις. Δύο είναι οι βασικές προκλήσεις: να κινήσουμε την αγορά κλείνοντας νέες δουλειές και να νικήσουμε την ημερινή κατάσταση. Η έκθεση KEMFRANCHISE είναι μια ευκαιρία και για τα δύο.»

Σωτήρης Γιαννακάκης,  Γενικός Δ/ντής Συνδέσμου Franchise Ελλάδας

«Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του Franchise: ο Σύνδεσμος, η έκθεση KEMFRANCHISE και τα Βραβεία FRANCHISE. Ο Σύνδεσμος κλείνει σήμερα 20 χρόνια δραστηριότητας και θα ήθελα να ομολογήσω ότι χωρίς την έκθεση KEMFRANCHISE ίσως να μην υπήρχαμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ο Σύνδεσμος περιφρουρεί τις αρχές της ποιότητας μέσω της πιστοποίησης και συμβάλει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.»

Η διεθνής έκθεση KEMFRANCHISE στην Ελλάδα (πραγματοποιείται 2 φορές ετησίως, 1 φορά στην Αθήνα και 1 φορά στην Θεσσαλονίκη) και αποτελεί την πύλη εισόδου του επιχειρηματικού κόσμου στις αγορές της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης.

H επόμενη έκθεση FRANCHISE πραγματοποιείται από 14-16 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο PortoPalaceστην Θεσσαλονίκη στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kemexpo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ