2015-03-06 08:34:57
Φωτογραφία για ΑΔΙΕΞΟΔΟ: Σήμερα πρέπει να πληρωθούν 1,7 δισ. σε ΔΝΤ και ομόλογα! Που ελπίζει η κυβέρνηση;
Με το βλέμμα στο Euogroup η Κυβέρνηση εριμένη το πράσινο φως για μια ανάσα ρευστότητας καθώς οι εταίροι και δανειστές αποφάσισαν να παίξουν ως τέλους το παιχνίδι της οικονομικής ασφυξίας για να επιβάλλουν συμφωνία σε όλα τα επίπεδα και κυρίως την πλήρη προσαρμωγή στους κανόνες του προγράμματος και φυσικά την ολοκλήρωσή του όπως επιθυμεί η Γερμανία.

Μέσα σε επτά μέρες με αρχή από σήμερα η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει σχεδόν τέσσερα δισ. και τα Ταμειακά αποθέματα επαρκούν οριακά για να μην υπάρξει ατύχημα.

Σήμερα ο ΟΔΔΗΧ πρέπει να αποπληρώσει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ από το πρώτο δάνειο διάσωσης της Ελλάδας και άλλα 1,4 δισ. για έντοκα γραμμάτια.

Την ερχόμενη Παρασκευή επίσης θα πρέπει να αποπληρωθούν επιπλέον 336 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ και 1,6 δισ. για έντοκα γραμμάτια.

Το μήνυμα της ΕΚΤ την ώρα που μοιράζει ρευστότητα 60 δισ. σε όλη την υπόλοιπη ευρώπη είναι σαφές. Βρείτε τα στο Eurogroup.


"Σε ποιον βαθμό οι αποφάσεις εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στο Eurogroup; Σε τεράστιο βαθμό", είπε ο Μάριο Ντράγκι χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο η ΕΚΤ που πιέζει την Ελλάδα, αλλά και οι δανειστές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να εμφανιστούν ως μία γροθιά απέναντι στον κ. Βαρουφάκη λέγοντας όχι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων και ζητώντας από τη χώρα περισσότερα μέτρα και πάντα κοστολογημένα.

Αυτό σημαίνει και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, πως οι δανειστές θα τραβήξουν πολύ το χρόνο, με μοναδικό σκοπό να στεγνώσει όλη η χώρα από ρευστό και η κυβέρνηση να τρέχει μέρα παρά μέρα να βρίσκει χρήματα, προκειμένου να πληρώνει δόσεις και να καλύπτει τις ανάγκες του δημοσίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ