2015-03-06 08:51:23
Φωτογραφία για Εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία: Τι είπε η Ντόρα στον Σαμαρά και έγινε έξαλλος;
Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είναι το καλύτερο και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές μιλούν για αλλαγή ηγεσίας Το θέμα είναι αν θα θέσουν τους προβληματισμούς τους και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία αναμένεται να είναι μαραθώνια!

Από τους πρώτους στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είναι ανάμεσα στους βουλευτές που δεν έχουν ζητήσει να μιλήσουν. Συνολικά 45 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο αλλά είναι άγνωστο αν θα προλάβουν όλοι να μιλήσουν σήμερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε, χαμογελαστός, λίγο μετά τις 14:00, με την Έλενα Ράπτη να φτάνει τελευταία και να μπαίνει στην αίθουσα σχεδόν 20 λεπτά μετά τον πρόεδρο του κόμματος. Από τους τελευταίους έφτασε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μηνύματα Σαμαρά: Ή θα με αμφισβητήσετε ή θα σωπάσετε!


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στα σενάρια αντικατάστασής του και κάλεσε όποιον θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας, να το κάνει κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή», είπε και κάλεσε όποιον θέλει να θέσει θέμα αλλαγής στην ηγεσία του κόμματος, να το κάνει στην Κ.Ο. ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα πάει σε έκτακτο συνέδριο. Το σκέφτηκα, είπε αλλά «θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας της παράταξης και θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση στελέχους μας για να δείξουν την παράταξη σπαρασσόμενη τις κρίσιμες ώρες».

Αντίθετα, ανακοίνωσε εθνική συνδιάσκεψη, προκειμένου όπως είπε, «να υπάρξει ένας ευρύτερος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίησης της ιδεολογικής μας ταυτότητας».

Άγρια επίθεση από την Ντόρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και ζήτησε να γίνει έκτακτο συνέδριο, όπως αναμενόταν. "Όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ όταν έχαναν, παραιτούνταν", είπε και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο και επανεκκίνηση του κόμματος. Ακόμη άσκησε κριτική στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, μετά από ήττες, παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλλαν την παραίτηση τους, διότι ήξεραν μια απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας», τόνισε και ζήτησε έκτακτο συνέδριο «για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Ένα συνέδριο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα: η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία, τα οργανωτικά, η στρατηγική, τα πρόσωπα».

Επεσήμανε όμως πως δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό το έκτακτο συνέδριο: «Δυστυχώς τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που κατάλληλη στιγμή, με την έννοια που την ξέραμε παλιά, δεν θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον».

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία, τονίζοντας πως «για την ηγεσία της ΝΔ οι έννοιες εσωκομματική δημοκρατία, συλλογικότητα και αξιοκρατία, εθεωρούντο ταυτόσημες με την υπονόμευση».

Σημείωσε δε ότι αν υπήρχε εσωκομματική δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα πολλά από τα λάθη θα είχαν αποφευχθεί. Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά είπε πως «η ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, κράτησε τις πόρτες κλειστές. Λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας, χάνοντας αξιόλογα μυαλά από τις τάξεις της».

Ζήτησε «να επαναπροσδιορίσουμε τον πολιτικό προσανατολισμό μας, το ιδεολογικό μας στίγμα και τη στρατηγική μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι και να δρα ως μεγάλο κόμμα εξουσίας, ως η ισχυρή πολυσυλλεκτική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ