2015-03-06 09:05:42
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
Την εκτίμηση πως «η εσωστρέφεια μπήκε στο συρτάρι» εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά από 10 ώρες συνεδρίασης όπου τοποθετήθηκαν 50 σχεδόν βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στη δευτερολογία του πως «Η παράταξη καλείται να προστατεύσει τη χώρα που είναι σε κίνδυνο» πως η Ν.Δ. θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Όσον αφορά το αίτημα μεγάλης μερίδας βουλευτών για τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου ο κ. Σαμαράς και στη δευτερολογία του προκάλεσε τους συγκεκριμένους βουλευτές να βγουν μπροστά. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το έκτακτο συνέδριο, αλλά εγώ δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνω» τόνισε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας: «Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το πει τώρα και να προχωρήσουμε στις σχετικές καταστατικές διαδικασίες».

«Η παράταξη θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις» Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές να έχουν κριτήριο την Ελλάδα καθώς όπως είπε «Τώρα ζούμε τη μνημονιακή μετάλλαξη του μισού ΣΥΡΙΖΑ» και αποδέχθηκε την αύξηση των αιρετών μελών στο νέο 15μελές κομματικό όργανο το οποίο και θα συγκροτήσει.


Δεν άφησε επίσης ασχολίαστες τις επικρίσεις βουλευτών για αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου όταν η Ν.Δ. ήταν κυβέρνηση. «Βουλευτές και υπουργοί μπορούσαν να με βρουν είτε στο κινητό είτε δια ζώσης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το πρωί της άλλης μέρας» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως δεν υπήρξε καμία απόσταση. «Είχαμε ένα διαρκές υπουργικό συμβούλιο, θυμάμαι τον Νίκο Δένδια που μου έλεγε ''πρόεδρε πρέπει να ξεκουραστείς και λίγο''. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος νωρίτερα είχε ακούσει τον κ. Δένδια να ζητά τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου για όλα τα θέματα.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να αλλάξουν σε λίγες μέρες» και εξέφρασε την άποψη πως «Ο Έλληνας είναι διχασμένος μέσα του, ο μισός λέει χτύπα τους ξένους και ο άλλος μισός μην χτυπάς πολύ και φύγουμε από το ευρώ». 

Απαντώντας στη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ν.Δ. χαρακτήρισε έγκλημα τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης, τόνισε όμως πως είναι εξίσου λάθος και η λογική του ώριμου φρούτου.

Αναφερόμενος τέλος στις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΚΤ και τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι χαρακτήρισε κακά τα νέα. «Οι δηλώσεις Ντράγκι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και φωτογραφίζουν τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Οικονομικών», παρατήρησε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ