2015-03-08 10:54:48
Φωτογραφία για Warlike Greece …. (από τα γεννοφάσκια)!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Τις τελευταίες μέρες ανέβηκαν πάλι οι τόνοι και ξανάρχισαν τα «νταούλια» του πολέμου, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από όλους σχεδόν τους πρωτοκλασάτους Υπουργούς του.

Έτσι λοιπόν, μετά τον «Εθνικόφρονα» Υπουργό Άμυνας και ο κος Τσίπρας επαναφέρει τη θεωρία για «νέο Κούγκι», στην περίπτωση που η Ε.Ε. αν δεν μας δώσει, εδώ και τώρα, το ρευστό (το 1,5 δις που της χρωστάμε) !!

Αμέσως μετά, πήρε το «όπλο» του ο κος Βούλτσης και ανακοίνωνε αγέρωχα στη Βουλή, ότι … «είμαστε πλέον σε πόλεμο με την Ε.Ε.», καταχειροκροτούμενος, μέσα και έξω από την αίθουσα (στα καφενεία, στις πλατείες και στα στέκια), από τους πάντα ετοιμοπόλεμους Έλληνες (βλ. σκίτσο εποχής 1885) !!!

Και βέβαια, όλα αυτά τα «Πολεμικά Ανακοινωθέντα», έπρεπε να εκφραστούν και με μια κατάλληλη «διπλωματική νότα», οπότε ο …. επί της διπλωματίας Υπουργός μας, κος Κοτζιάς, πετά και αυτός τη γεωστρατηγική κορώνας του, απειλώντας τον αντίπαλο ότι «… αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πλημμυρίσει η Ευρώπη από λαθρομετανάστες και τζιχαντιστές» (ενώ τώρα, εμείς τους κάνουμε τη χάρη και τους μαζεύουμε ελεύθερα, για να τους φιλοξενούμε στα σπίτια μας) !!


Και ενώ η αδρεναλίνη του Πολέμου ανεβαίνει, εμφανίζεται η κα Παναρίτη και αναλύοντας την κατάσταση, επί του πεδίου της μάχης των Βρυξελών (ως σύμβουλος και υπασπιστής του Αρχιστράτηγου Βαρουφάκη), μας δηλώνει ….. με παράπονο ότι «η τακτική της Ευρώπης, είναι να μας ταπεινώσει»!!

Προφανώς η κα Παναρίτη (και πολλοί άλλοι) θεωρεί ότι, …. όταν πας σε Πόλεμο, ο αντίπαλος σου θάχει τη μεγαλοψυχία να σε στηρίζει και να σε δοξάζει (ταυτόχρονα, ενώ σε πολεμά)!!!!!!

Σαν Στρατιωτικός, μια ζωή ολόκληρη (40 χρόνια) εκπαιδευόμουνα και ετοιμαζόμουνα για τον Πόλεμο. Ήμουνα (και είμαι) πάντα έτοιμος, αλλά πάντοτε (και τώρα) απευχόμουν τον Πόλεμο, όχι γιατί ποτέ φοβήθηκα, αλλά διότι απλά ΞΕΡΩ ότι … «στον Πόλεμο, ακόμα και οι νικητές, χαμένοι είναι» !!

Ο Πόλεμος δηλαδή, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, ακόμα και αν την εκφράζεις … μεταφορικά. Στέλνει λάθος μηνύματα, δημιουργεί λάθος αντιδράσεις, οδηγεί σε αδιέξοδα …. έστω και «μεταφορικά»!!  

Μεγάλοι φιλόσοφοι, επιφανείς στρατηγιστές και ένδοξοι ιστορικοί Ηγέτες, όλοι έχουν αποδεχτεί και συμφωνήσει ότι : «ο Πόλεμος είναι η συνέχεια της Διπλωματίας, με άλλα μέσα»!! Και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι δείχνει ότι είναι η έσχατη διέξοδος, δηλαδή ότι ….. «τώρα τέρμα τα λόγια και αρχίζει η δράση»!!

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορείς να κάνεις Πόλεμο και ταυτόχρονα να ζητάς … σεβασμό, ανοχή, βοήθεια και ενισχύσεις … από τον αντίπαλο σου. Δηλαδή, ή κάνεις πόλεμο ή όχι (συνεχίζεις να διαπραγματεύεσαι) !! Δεν μπορείς και να διαπραγματεύεσαι και να πολεμάς ταυτόχρονα, διότι το ένα υποσκάπτει το άλλο!!

Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας, σε μια πραγματική κατάσταση πολέμου, στη γειτονιά μας, στην Ουκρανία. Απ’ τη στιγμή που απέτυχε η συνεννόηση και άρχισε ο πόλεμος, αυτός πλέον θα τελειώσει ….. ΜΟΝΟ όταν θα υπάρξει νικητής, που θα έχει εκπληρώσει τους στόχους του. Οι όποιες συνομιλίες εν τω μεταξύ διεξάγονται, είναι απλά για το θεαθήναι !!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ δεν είναι παιχνίδι και …. «θέλει τον τρόπο του» (βλ.http://kranosgr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_378.html). Ας βρουν λοιπόν άλλο τρόπο, να εκφράζουν το δίκαιο συναίσθημα τους, οι «Πολιτικοί» και οι κάθε είδους «Αναλυτές» μας και ας αφήσουν στη μπάντα τις πολεμικές κορώνες!! Δεν μπορεί τη διαπραγμάτευση να τη λες πόλεμο (είπαμε πια με τα βαφτίσια) !!

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι, …. όσο πιο πολύ ανεβάζεις τους «πολεμικούς» τόνους, τόσο πιο ταπεινωτική θα είναι μια λάθος έκβαση, μια ανεπιθύμητη συνθηκολόγηση.

ΕΚΤΟΣ …. (θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου) … εκτός και αν ΑΥΤΟΣ είναι τελικά ο σκοπός τους !!!!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ