2015-03-09 11:17:10
Φωτογραφία για ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΜΠΑΖΙΛΕ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ένας από τους καλύτερους παίκτες της νεότερης ιστορίας στην Ιταλία, ο Τζανλούκα Μπαζίλε μίλησε στο Euroleague Greece και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως βρίσκεται προ του τέλους μιας σπουδαίας καριέρας.

Αναλυτικά Μπορεί να βρίσκεται στο 40ο έτος της ηλικίας του, όμως η θέληση για να αγωνιστεί είναι μεγάλη. Σε τέτοιο σημείο που τον κρατάει ακόμα στα παρκέ. Ο Τζανλούκα Μπαζίλε βοηθάει φέτος την Κάπο Ντι Ορλάντο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Serie A και στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν στα παρκέ.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης της Αρμανι Μιλάνο με τον Ολυμπιακό, μια αναμέτρηση που βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους με 74-83, ο Μπαζίλε που αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά το επίπεδο αυτό, καθώς έχει αγωνιστεί με Φορτιτούντο Μπολόνια, Μπαρτσελόνα, Καντού και Αρμάνι στη διοργάνωση αυτή (έχει πατήσει και στην κορυφή της Ευρώπης, με τους "μπλαουγκράνα", το 2010) μίλησε για τα... δικά του, αρχής γενομένης από την τελευταία εμφάνισή του απέναντι στην Αβελίνο, όπου με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (75-65).


"Η εμφάνισή μου ήταν ανάλογη της σημασίας του αγώνα", είπε αρχικά, για να προσθέσει πως...

"αγωνιστήκαμε δίχως δύο Αμερικανούς, ένας εκ των δύο μάλιστα είναι και εκ των πρωταγωνιστών μας φέτος. Έτσι, πήρα περισσότερες μπάλες και είχα μεγαλύτερες ευθύνες στο παιχνίδι"

Εμφάνιση σαν κι αυτή σε κάνουν να νιώθεις ηγέτης του συνόλου;

"Στα 40 μου χρόνια δεν περιμένω να έχω ηγετικό ρόλο, αλλά θέλω να είμαι σημαντικός για την ομάδα. Σίγουρα, όσον αφορά την φυσική ικανότητα, δεν είμαι ο ίδιος παίκτης που ήμουν πριν δέκα χρόνια, αλλά προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου".

Τι κίνητρα βρίσκει ένας παίκτης της ηλικίας σου για να συνεχίσει να αγωνίζεται;

"Το πνεύμα της διοργάνωσης αρκεί. Είμαι ένας πολύ ανταγωνιστικός άνθρωπος. Έχω την τύχη να διαθέτω ένα σώμα που μου επιτρέπει να μένω ακόμα στα παρκέ. Εάν δεν έχεις το πνεύμα αυτό, δύσκολα θα έχεις ρόλο σε αυτό το επίπεδο όταν φτάσεις σαράντα χρονών".

Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους αθλητές στην Ιταλία. Σε τι επίπεδα βρίσκεται το πρωτάθλημα;

"Ήμουν τυχερός επειδή έζησα τα καλύτερα χρόνια του ιταλικού πρωταθλήματος. Μετά πήγα στην Ισπανία και η οικονομική κρίση ήρθε για να πλήξει τους μισθούς, οι οποίοι μειώθηκαν. Οι ιταλικές ομάδες δεν είναι σε θέση να παίρνουν παίκτες επιπέδου και οι αγορές τους γίνονται διαφορετικές, καθώς ο πιο φθηνός παίκτης έρχεται από την Αμερική. Έτσι, στην Ιταλία το μπάσκετ που παίζουμε είναι πιο κοντά στα αμερικάνικα πρότυπα, παρά στα ευρωπαϊκά".

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η μοναδική εκπρόσωπος του ιταλικού μπάσκετ στην Euroleague. Πώς βλέπεις την πορεία της;

"Η Αρμάνι Μιλάνο πραγματοποιεί χειρότερη πορεία σε σχέση με πέρυσι. Την περασμένη σεζόν βρέθηκε κοντά στο Final Four. Στην Ιταλία τα πάνε καλά, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, όμως στην Ευρώπη παλεύουν για να βρεθούν ψηλά".

Μια από τις αντιπάλους της Αρμάνι Μιλάνο στο Top 16 είναι και ο Ολυμπιακός. Πώς κρίνεις την πορεία του μέχρι στιγμής;

"Είναι εξαιρετική ομάδα, πραγματικά την αγαπώ! Άλλαξαν την φιλοσοφία τους, αλλά πρώτα ξόδεψαν χρόνο αγοράζοντας παίκτες με πολύ καλό όνομα. Τώρα έχουν ισχυρά κίνητρα και έχουν καταφέρει να βάζουν όλη τους την καρδιά ώστε να νικούν για την ομάδα. Δόθηκαν τα κλειδιά της ομάδας στον Σπανούλη, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη".

Είσαι, αισίως, 40 ετών. Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να παίζει μέχρι τα 50;

"Η αλήθεια είναι πως σκέφτομαι να σταματήσω σε δύο μήνες, αλλά θα δω πως θα νιώθω στο τέλος της σεζόν με την ομάδα και πόση διάθεση θα έχω για να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Ακόμα υπάρχει χρόνος για να σκεφτώ".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ