2015-03-11 11:02:52
Φωτογραφία για Όλοι από λίγα σκουπίδια του Πύργου
Ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα που «πνίγουν» τον Πύργο σε ενεργούς ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για μια από τις πτυχές του συνολικού και συλλογικού φιάσκου στην οργάνωση μιας αξιόπιστης και ανθεκτικής λύσης στη διαχείριση των σκουπιδιών της Δ. Ελλάδας.

Στο φιάσκο αυτό φέρουν οι πάντες μέρος της ευθύνης, καθώς στάθηκε- τουλάχιστον μια οκταετία τώρα- αδύνατη η συνεννόηση μεταξύ δημάρχων, παρατάξεων, κοινωνικών πυρήνων.

Ιδιαίτερα στην Ηλεία, η κατάσταση είναι πιο πέρα και από το «κόκκινο», καθώς η διάθεση σκουπιδιών είναι κοινό μυστικό πως έχει χαρακτήρα ατάκτου ξεφορτώματος, όπως έδειξε και η πρόσφατη ιλαροτραγωδία του Αλφειού.

Στο θέμα παρενέβη χθες και η δημοτική αρχή της Πάτρας, η οποία είδε να επικρίνεται στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την απόφαση να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες παρατάξεις.


Η εισήγηση να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ και η Περιφέρεια για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τον Πύργο και τα γειτονικά χωριά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέλαβε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει επαφές με τους τέσσερις Φορείς Διαχείρισης της Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου αυτοί να δεχθούν μέρος απορριμμάτων του Δήμου Πύργου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων.

Τη λογική «να πάρουν όλοι οι ΦΟΔΣΑ από λίγα σκουπίδια» υποστήριξε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος τόνισε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στον Πύργο ότι «χρειάζονται συλλογικές αποφάσεις» για την εξεύρεση λύσης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Πηγή: Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ