2015-03-17 19:10:03
Φωτογραφία για «ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ»
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Φενέρμπαχτσε απέναντι στον Ολυμπιακό, Άντριου Γκάουντλακ, μίλησε στο Euroleague Greece και αποκάλυψε πως αναμετρήσεις, όπως αυτή του ΣΕΦ, του ταιριάζουν αγωνιστικά.

Αναλυτικά Την πιο σημαντική νίκη της στο Top 16 κατέγραψε η Φενέρμπαχτσε. Οι πρωταθλητές Τουρκίας υποχρέωσαν στην πρώτη εντός έδρας ήττα του τον Ολυμπιακό με 64-73, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Με την επιτυχία αυτή -έβδομη διαδοχική μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη, από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου- βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, ισόβαθμοι με τους ερυθρόλευκους και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας τον πρώτο λόγο, όμως, καθώς κάλυψαν τη διαφορά των πρώτων αγώνων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, για ένα ακόμα παιχνίδι, ήταν ο Άντριου Γκάουντλακ. Ο άλλοτε παίκτης των Los Angeles Lakers, "βομβάρδισε" το καλάθι του Ολυμπιακού με 24 πόντους, έχοντας 6/7 τρίποντα! Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του, καθώς στην δεύτερη φάση της Euroleague μετρά 17 πόντους, κατά μέσο όρο, σε 10 παιχνίδια.


Ο ίδιος μίλησε για τη νίκη της τουρκικής ομάδας, με τον 26χρονο άσο να αποκαλύπτει το "κλειδί" της νίκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη, ενώ ήταν ξεκάθαρος σχετικά με την σημασία της νίκης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα σας. Πού κρίθηκε το παιχνίδι κατά την άποψή σου;

"Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός στην έδρα του παίζει πάρα πολύ σκληρά και με πολλές επαφές, οπότε η αναμέτρηση γινόταν ακόμα πιο απαιτητική για εμάς. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεχθήκαμε μόλις 64 πόντους. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και επιβάλαμε τον ρυθμό μας. Εκτελούσαμε καλά στην επίθεση. Μείναμε ενωμένοι και ο ένας υποστήριξε τον άλλο. Πάντα ψάχναμε για τον ελεύθερο παίκτη. Χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες αν θέλουμε να πάμε μακριά στην διοργάνωση".

Ποιο ήταν το "κλειδί" του αγώνα; Τα ποσοστά στην επίθεση ή η άμυνα;

"Η άμυνα δίχως αμφιβολία. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας και το προετοιμάζαμε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ξέραμε πως αν θέλουμε να έχουμε πλεονέκτημα στο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε καλοί σε αυτόν τον τομέα. Περιορίσαμε σημαντικά τον Σπανούλη, που πέτυχε 5 πόντους, ενώ στην επίθεση καταφέραμε να ευστοχήσουμε σε σημαντικά σουτ. Θεωρώ πως κάναμε πολύ καλή δουλειά".

Όπως ανέφερες ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε μόλις 5 πόντους. Ήταν ένα από τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στο παιχνίδι;

"Βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός αυτό. Είναι εξαιρετικός σκόρερ και πολύ ταλαντούχος παίκτης. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν και στην Ευρώπη είναι θρύλος. Ξέραμε πως αν τον περιορίζαμε, θα είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη, όπως και έγινε".

Η ήττα από την Γαλατασαράι, στο ντέρμπι της Τουρκίας, αποτέλεσε κίνητρο για εσάς;

"Υπήρχε μεγάλο κίνητρο. Παίξαμε άθλια σε άμυνα και επίθεση. Έτσι, είχαμε πει πως δεν έπρεπε να ξαναπαίξουμε το ίδιο άσχημα σε άμυνα και επίθεση ξανά. Ήταν μια κακή παρένθεση για εμάς".

Η νίκη αυτή είναι "δήλωση" από την πλευρά σας, προς τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον;

"Νομίζω πως όχι. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα έχουμε, θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να παίρνουμε τη νίκη, είτε στην έδρα μας είτε εκτός, όλη τη σεζόν. Για εμάς το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ένα δυνατό τεστ για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε φέτος. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σερί, έχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είμαστε σε θέση να κερδίζουμε παιχνίδια με τον τρόπο μας".

Απέναντι στον Ολυμπιακό σταμάτησες στους 24 πόντους. Θεωρείς πως τέτοιου είδους παιχνίδια σου ταιριάζουν περισσότερο;

"Σίγουρα! Τα ντέρμπι είναι τα παιχνίδια στα οποία θες να παίξεις πραγματικά καλά. Θέλεις να είσαι επικεντρωμένος σε αυτά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να βοηθάς την ομάδα σου να φτάνει στη νίκη. Γνωρίζεις, επίσης, πως τα παιχνίδια αυτά δεν θα είναι εύκολα. Οπότε, μπορώ να πω πως μου ταιριάζουν και θέλω να παίξω παιχνίδια όπως αυτό".

Όσον αφορά τη συνέχεια της σεζόν, τι μπορούμε να περιμένουμε;

"Έχουμε μπροστά μας αρκετά δύσκολα παιχνίδια. Καταφέραμε να θέσουμε τους εαυτούς μας σε μια πολύ καλή κατάσταση, καθώς είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Εκεί θέλουμε να παραμείνουμε και θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτό".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ