2015-03-19 19:44:05
Φωτογραφία για Δεν έπεισε τη Μέρκελ ο Σαμαράς, στην συνάντηση τους
Την προσήλωση του στον στόχο να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση και να κρατηθεί στο Ευρώ τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά από την Σύνοδο του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε με Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που είχε επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μαριάνο Ραχόϊ στις δηλώσεις του σημείωσε: «Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, δηλαδή πλεονάσματα και ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν επικοινωνιακή διαχείριση και όχι την πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα και ότι θα σταθεί αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Ο χρόνος που περνάει αυξάνει τον λογαριασμό, μεγαλώνει τους κινδύνους, χάνονται θέσεις εργασίας, έσοδα και επενδύσεις», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


Σύμφωνα με πληροφορίες  η ανησυχία του Αντώνη Σαμαρά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν παραπάνω από έκδηλη και η εκτίμηση του, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί πάνω σε τοίχο. Στις επαφές του σύμφωνα με συνεργάτες του, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση πριν να είναι πολύ αργά για την Ελλάδα.

Το ελληνικό ζήτημα, αν και ήταν εκτός ατζέντας της Συνόδου του ΕΛΚ, τέθηκε, με παρέμβαση του Α. Σαμαρά.

Ωστόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος φάνηκε αμετακίνητη τονίζοντας πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και πρόσθεσε ότι η σειρά των κανόνων είναι τρόικα, αξιολόγηση και εκταμίευση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ