2015-03-21 13:32:06
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη: Bulling σε σχολείο της Σίνδου
Αγανακτισμένος από αυτά που βλέπω αναγκάζομαι να απευθυνθώ σε εσάς μας και οι αρμόδιοι έχουν τα χέρια τους δεμένα.

Στο πρώτο δημοτικό σχολείο της Σίνδου υπάρχουν 2-3 παιδιά που συμπεριφέρονται πολύ άσχημα σε συμμαθητές τους και όχι μόνο. Τα βρίζουν, τα χτυπάνε και γενικά η συμπεριφορά τους είναι αυτό ακριβώς που λέμε bulling ή σχολικός εκφοβισμός.

Η διεύθυνση και οι δάσκαλοι του 1ου δημοτικού το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καλέσουν τους γονείς και να τους ενημερώσουν, πράγμα που έκαναν. Αλλά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ. Υπάρχει περίπτωση όπου παιδάκι ΔΕΝ θέλει να πηγαίνει στο σχολείο πλέον και εμφανίζει ψυχοσωματικά συμπτώματα (εμετούς κλπ) λόγω του εκφοβισμού από την συγκεκριμένη ομάδα μαθητών. Υπήρξε συζήτηση και μεταξύ τον γονέων αλλά άκρη δεν βγήκε. Οι δάσκαλοι πλέον όταν τα παιδιά μας (μετά από δική μας συμβουλή) αναφέρουν το γεγονός (χτύπημα ή βρίσιμο--συγκεκριμένα το δικό μου το παιδάκι το χτύπησαν, και το έβρισαν), λένε ' με τον ΧΧΧ θα ασχολείσαι;


 Φανταστείτε τα παιδάκια που πέφτουν θύματα τέτοιας συμπεριφοράς να βλέπουν αδιαφορία από τους δασκάλους τους (έτσι το εκλαμβάνουν όταν το πρόβλημα συνεχίζει)...και όταν βλέπουν τους γονείς να μένουν στις συμβουλές. . Αν διεύθυνση δεν κάνει κάτι θα κάνουμε εμείς. Πρέπει δηλαδή να κάνουμε μηνύσεις για α υπάρξει κινητοποίηση? Τα παιδιά μας είναι  σε κίνδυνο και δεν μπορούμε να μένουν (πλέον) με τα χέρια σταυρωμένα. Μετακινήστε τα κάπου αλλού, πηγαίντε τα σε ψυχολόγο, τα παιδιά ΈΧΟΥΝ πρόβλημα συμπεριφοράς και μάλιστα μεγάλο. Κάντε κάτι για το bulling στη Σίνδο πριν να είναι αργά!!!!!!

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο... ΟΦΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο... ΟΦΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ