2015-03-22 14:13:47
Φωτογραφία για Ποια τμήματα του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Κορίνθου θα παραδοθούν μέσα στο 2015
Μάχη με το χρόνο αλλά και με τα παιχνίδια των μεγαλοεργολάβων καλούνται να δώσουν τα εμπλεκόμενα υπουργεία , φορείς αλλά και περιφέρειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι εργασίες εκτέλεσης και τμηματικής παράδοσης για τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους της Πατρών – Κορίνθου και της Ιόνιας οδού.

Μεγάλο ζητούμενο μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και αναμονής να παραδοθούν στα δικά τμήματα αλλά και να μπουν στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με τα όσα «προβάλλουν» οι εταιρείες για το τμήμα Κόρινθος Πάτρα , αλλά και για την Ιόνια οδό προβλέπεται η παράδοση των εξής τμημάτων.

Κόρινθος - Πάτρα

Μετά την τριετή αναμονή λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, οι μηχανισμοί στα εργοτάξια έχουν επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα έργα της Ολυμπίας Οδού, με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου έως Πάτρα να προχωρεί στις πρώτες παραδόσεις τμημάτων, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ διαδοχικά τμήματα θα δίδονται στην κυκλοφορία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους
. Στα 120 χλμ. του αυτοκινητόδρομου, υπό τις δεδομένες συνθήκες, η παράδοση θα γίνει σε 3 διαδοχικές περιόδους, με την πρώτη περίοδο να τοποθετείται τον ερχόμενο Οκτώβριο και αφορά το τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Κιάτο.

Προς το τέλος του έτους, πρόκειται να λειτουργήσει και το υπόλοιπο τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ρίο. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα, απελευθερώνοντας δεκάδες χιλιόμετρα δρόμου που σήμερα βρίσκονται υπό κατασκευή. Το τελευταίο κομμάτι θα αφορά τον κόμβο του Ρίο και το «κούμπωμα» με την Περιμετρική Πάτρας και το τοπικό δίκτυο της πόλης.

Ιόνια οδός

Την ίδια στιγμή, στην Ιόνια Οδό, τα έργα στο νότιο τμήμα (από την Αμφιλοχία) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ στο βόρειο τμήμα οι εργασίες εκτελούνται φυσιολογικά, παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην μορφολογία του εδάφους.

Οι πρώτες παραδόσεις τμημάτων αναμένονται μετά το καλοκαίρι. Τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό περιλαμβάνουν εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

(άντληση πληροφοριών απο dikaiologitika.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ