2015-03-23 00:34:05
Φωτογραφία για Mπάρες βρώμης με σοκολάτα & φυστικοβούτυρο
Τρία πράγματα μπορώ να φάω σκέτα, με ένα κουταλάκι και να καθαρίσω όλο το... βάζο: Μερέντα, γάλα ζαχαρούχο και φυστικοβούτυρο. Ναι, σωστά διαβάσατε, φυστικοβούτυρο. Σκέτα φυστίκια δεν μου αρέσουν τόσο πολύ. Το φυστικοβούτυρο είναι που με ξετρελαίνει. Το τρώω σαν τα Αμερικανάκια, σε τοστ με μαρμελάδα (άντε και με μπανάνα, για να το κάνουμε πιο υγιεινό). «Peanut butter and Jelly sandwich», έτσι το λένε. Το δίνουν στα πιτσιρίκια για κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά

για τις μπάρες

1½ φλ. (140γρ) νιφάδες βρώμης

½ φλ. (50γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. (250γρ) φυστικοβούτυρο crunchy (με κομματάκια)

½ φλ. (60γρ) σταφίδες ξανθές

1 φλ. (180γρ) μέλι

4 κ.σ. γάλα

½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

1 καψάκι βανίλια σκόνη ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

για το γλάσο

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα


2 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. κακάο σκόνη

⅓ φλ. (65γρ) ζάχαρη καστανή

¼ φλ. (60ml) γάλα

1 καψάκι βανίλια σκόνη ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψί (25Χ25 εκ.) με λαδόχαρτο.

Χτυπάμε στο μίξερ το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το γάλα να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Προσθέτουμε στο φυστικοβούτυρο το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε στο τέλος τις σταφίδες. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και θα ανακατεύεται δύσκολα.

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και τη στρώνουμε να πάει παντού με ένα πηρούνι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ελαφρά να ροδίζει. Πολύ ελαφρά όμως. Σίγουρα όχι περισσότερο από 25 λεπτά ψήσιμο.

Βγάζουμε τις μπάρες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στο εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: σε μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε μαζί όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει η σοκολάτα. Σιγοβράζουμε το μείγμα (ίσα ίσα να κάνει λίγες φούσκες) για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Σιγά σιγά το γλάσο θα γίνει σαν κρέμα. Βγάζουμε από το μάτι κι ανακατεύουμε δυνατά να γυαλίσει περισσότερο.

Απλώνουμε πάνω από τις χλιαρές μπάρες.

Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν πλήρως και να πήξει το γλάσο πριν τις κόψουμε σε παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια. Αυτές οι μπάρες μένουν μαλακές και τριφτές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ