2015-03-24 23:07:35
Φωτογραφία για Επιστολή καταγγελίας των φαντάρων από την 221 ΕΜΑ
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος... «Πολύ άσχημες συνθήκες για τους φαντάρους σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα στρατόπεδα του Β. Έβρου.

Στην 221 ΕΜΑ στην Πλάτη δεν έχει ζεστό νερό και μας στέλνουν σε κοντινή μονάδα του πεζικού για μπάνιο. 

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, οι συμπεριφορές από τα στελέχη αλλά ακόμα και από δόκιμο αξιωματικό είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σε σημείο να μην υπολογίζουν τα προβλήματα και την σωματική ικανότητα των φαντάρων.

Τέλος παρόλο που η δύναμη της μονάδας έχει αυξηθεί, έχουν αυξηθεί και οι υπηρεσίες απλά και μόνο για να περιοριστεί ο αριθμός των εξοδούχων.

Τη στιγμή που είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητο να μας συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς και να μας παρέχουν ανθρώπινες συνθήκες».

Η καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. Οι συνάδελφοι φαντάροι βιώνουν άθλιες συνθήκες, στερούνται στοιχειώδη αγαθά όπως ένας αξιοπρεπές πιάτο φαγητό, νερό, διασφάλιση των κανόνων υγιεινής, ζεστό νερό για μπάνιο.


Αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος οργανώνει εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που θα τις ζήλευε και η Χούντα των Συνταγματαρχών. Εθνικολαϊκισμός, πατερναλισμός στους στρατιωτικούς, αδιαφορία για τους φαντάρους-άμισθους δούλους, πεταμένα εκατομμύρια ευρώ για σημαίες-τανκς-μπάντες-εθνικιστικό κιτσαριό!

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση που δηλώνει ότι θα μας σώσει από την κοινωνική καταστροφή αλλά μετονομάζει τα Μνημόνια.

Τέλος, το κυνήγι των βυσμάτων –όχι όλων τον κομμάτων- από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο προπαγανδίστηκε ως μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι φαντάροι που υπηρετούν σε μονάδες της παραμεθορίου με χαμηλή επάνδρωση. Όμως η αύξηση της δύναμης των μονάδων, αύξησε τις υπηρεσίες, αντί να αυξήσει τις εξόδους, πολλαπλασίασε την καθημερινή πίεση αντί να μειώσει την ενταντικοποίηση!

Αποδεικνύοντας ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κινείται με επικοινωνιακούς όρους, φιλοτεχνώντας ένα ψεύτικο προφίλ, και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους φαντάρους που τους αντιμετωπίζει ως μάζα δωρεάν εργαζόμενων για εργασιακή εκμετάλλευση και αναλώσιμους της σύγχρονης εθνικιστικής μισαλλοδοξίας και πολεμοκαπηλείας. 

 

Συνάδελφοι φαντάροι, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Βγείτε Παραπονούμενοι. Γράψτε επιστολές καταγγελίας.

Δυναμώστε την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Ενισχύστε το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ