2015-03-26 07:00:08
Φωτογραφία για Νέα λειτουργία στο Android Lollipop
Η ιστοσελίδα Android Police ανακάλυψε μια νέα λειτουργία στο Android Lollipop, χάριν στην οποία η... συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτη όταν αναγνωρίζει πως βρίσκεται στο χέρι του χρήστη για να μη χρειάζεται συνεχώς να ακολουθεί τη διαδικασία ξεκλειδώματος (PIN, password ή pattern).

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όσες συσκευές έχουν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop (ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούν stock Android), αλλά για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί η έκδοση Google Play Services 7.0.97.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία “On-body detection” θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού των Ρυθμίσεων -> Ασφάλεια -> Smart Lock. Για να σας εμφανιστεί η επιλογή, θα πρέπει να έχετε επιλέξει εξαρχής κάποιον τρόπο ξεκλειδώματος της οθόνης εκτός της ολίσθησης (Swipe).

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, η συσκευή θα παραμένει ξεκλείδωτο για όσο διάστημα αντιλαμβάνεται κράτημα ή κίνηση (π.χ. εντός τσέπης, τσάντας κλπ.).

Μόλις σταματήσει η κίνηση, αν για παράδειγμα το αφήσετε επάνω σε τραπέζι, τότε κλειδώνει κανονικά και μόλις το σηκώσετε θα πρέπει να εισάγετε και πάλι τον κωδικό.

Βέβαια, η συσκευή δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποιος είναι ο χρήστης που το κρατά στο χέρι του, επομένως, αν κλαπεί από μια τσάντα ο επιτήδειος θα έχει κανονικά πρόσβαση στα δεδομένα του θύματος τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να κινείται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ