2015-03-28 11:29:04
Φωτογραφία για «Καίει» τη Lufthansa ο ιατρικός φάκελος του πιλότου
Τεράστια ερωτήματα για τις ευθύνες της Lufthansa και της θυγατρικής της Germanwings γεννιούνται από τη συγκλονιστική αποκάλυψη της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ ότι... ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς είχε πάρει αναρρωτική άδεια την ημέρα της μοιραίας πτήσης Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, αλλά έσκισε την ιατρική γνωμάτευση, που αποδεικνύει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, και πήγε κανονικά στη δουλειά, για να οδηγήσει στο θάνατο τον εαυτό του και άλλους 149 ανθρώπους!

Το σκισμένο χαρτί του γιατρού βρέθηκε από την αστυνομία στο σπίτι του πιλότου στο Ντίσελντορφ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, συζούσε με την επί επτά χρόνια φίλη του.

Αιτία ο χωρισμός

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο περυσινός χωρισμός τους, ενώ ετοιμάζονταν να παντρευτούν, τάραξε ανεπανόρθωτα τον ψυχικό του κόσμο και πιθανότατα εδραίωσε την απόφασή του να αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί του στο θάνατο αθώους.


«Είναι προφανές από τα ευρήματα ότι ο νεκρός πιλότος απέκρυψε την ασθένειά του από τους εργοδότες και τους συναδέλφους του», αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός Τύπος κατακλύζεται από αποκαλύψεις για το βεβαρημένο ψυχικό ιστορικό του Λούμπιτς. Η «Bild» αναφέρει ότι στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική επειδή πάθαινε κρίσεις πανικού και κατάθλιψης. Ηταν η 11μηνη περίοδος 2008-2009, όταν είχε πάρει άδεια από την εκπαίδευση, όπου αργότερα επέστρεψε κανονικά. Εκπαιδευτές της Lufthansa στο Φοίνιξ της Αριζόνα τον είχαν κρίνει «ακατάλληλο για πτήση».

Οι αποκαλύψεις που καίνε τη Lufthansa αφορούν το φάκελό του στην εταιρία, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι «πρέπει να παρακολουθείται τακτικά». Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας στη «Wall Street Journal», στο ιατρικό πιστοποιητικό του Λούμπιτς υπάρχει η υποσημείωση SIC, δηλαδή «ειδική τακτική ιατρική εξέταση». Ομως, δεν διευκρίνισε αν αυτό αφορά τη σωματική ή την ψυχική του υγεία. Η τελευταία εξέταση του πιλότου χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2014, ενώ το πιστοποιητικό πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ