2015-03-30 10:44:34
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η τραγωδία: Έχουν αναγνωριστεί, μέσω DNA, τα μισά θύματα! [photos]
Έξι μέρες μετά τη συντριβή του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις...οι ερευνητές δίνουν μάχη με το χρόνο για να συγκεντρώσουν δείγματα DNA από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας ώστε να αναγνωριστούν επίσημα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν γενετικό υλικό από σχεδόν τους μισούς επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου.

Οι ερευνητές έχουν απομονώσει 78 διαφορετικά DNA, τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι άνδρες ομάδων που κλήθηκαν στο σημείο της τραγωδίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους γίνεται ακόμη είναι δύσκολο.

Έξι μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, οι ερευνητές φτάνουν στο σημείο όπου συνετρίβη το Airbus, με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, το οποίο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από εκεί.

Σήμερα όμως αναμένεται να τελειώσει η χάραξη ενός μονοπατιού, μέσω του οποίου αυτοκίνητα 4Χ4 θα μπορούν να φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί να απομακρυνθούν τα μεγάλα κομμάτια της ατράκτου, τα οποία δεν μπορούν εύκολα να μεταφερθούν με ελικόπτερα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ