2015-03-30 13:26:28
Φωτογραφία για Νέο single από τον Ηλία Παλιουδάκη «Μαοσιάτα»
ΜΑΟΣΙΑΤΑ" μας ερμηνεύει με την χαρακτηριστική του φωνή ο Ηλίας Παλιουδάκης!

‘Ενα τραγούδι μοναδικό, που αξίζει να μάθουμε αλλά και να ακούσουμε ,θυμίζοντας μας ότι υπάρχουν τα τραγούδια που ξεκινάνε από την αλήθεια της ψυχής και από την ιδία την ζωή!

Το όμορφο αυτό τραγούδι προέκυψε , με αφορμή μιας πραγματικής ιστορίας. Το Μάιο του 1995 μια ψηλή μεσόκοπη γυναίκα με ένα αδιόρατο χαμόγελο, που βρέθηκε σε μια σπηλιά της Κύπρου, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο. Η άγνωστη γυναίκα, ύστερα από επίμονες προσπάθειες, αφηγήθηκε αποσπασματικά κάποιες λεπτομέρειες μιας ζωής που κανείς δεν ξέρει όμως αν είναι αληθινές. Ονομαζόταν, είπε, Μαοσιάτα και οι γονείς της ήταν Τσιγγάνοι. Στα 12 χρόνια της εγκατέλειψε το σπίτι της και γύρισε όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ ζητιανεύοντας. Οι αφηγήσεις της συγκεκριμένης γυναίκας περιέγραφαν έναν μεγάλο έρωτα με έναν αξιωματικό του ΝΑΤΟ τον οποίο κατά τα λεγόμενά της, ακολούθησε στο νησί της Κύπρου όπου και βρέθηκε.


Το τι πραγματικά συνέβη, δε έμαθε ποτέ κανείς.

Ο στίχος, περιγράφει όσα περιέγραψε. Αλήθεια ή ψέματα, κανείς δεν ξέρει και πιθανόν, δε θα μάθει ποτέ. Η τέχνη άλλωστε, δεν χρειάζεται τέτοιες διευκρινίσεις.

Είκοσι χρόνια μετά, η «Μαοσιάτα» ενορχηστρώθηκε σε μια δημιουργία του σπουδαίου έντεχνο-λαϊκού σύνθετη Ιωσήφ Σαρασιδη και του στιχουργού Θεόφιλου ,όπως και το χαρακτηριστικό άκουσμα της λύρας σε μια αρμονία με το βυζαντινό άκουσμα του τραγουδιού αλλά και την μοναδική ερμηνεία κάνει το τραγούδι να ξεχωρίζει ταξιδεύοντας μας στην αλήθεια του

Την μίξη του κομματιού επιμελήθηκε ο Νίκος Σταυρόπουλος Studio “ΤΡΙΗΧΟ”

Καλή σας ακρόαση…!

"ΜΑΟΣΙΑΤΑ" - ΗΛΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=9nkl2mm4Yx0

Links

Official Facebook Page

https://www.facebook.com/Hlias.Palioudakis.Official

Official Youtube Page

https://www.youtube.com/user/PalioudakisOfficial
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ