2015-04-01 16:12:06
Φωτογραφία για Με αίμα… 64 ανθρώπων έχει «βαφτεί» η άσφαλτος της Κρήτης
Με αίμα… 64 ανθρώπων έχει «βαφτεί» η άσφαλτος της Κρήτης τους τελευταίους 15 μήνες Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το cretapost από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης το 2014 θρηνήσαμε 55 ζωές που χάθηκαν στην άσφαλτο στους δρόμους των νησιών.

Ωστόσο, τους τρεις πρώτες μήνες του 2015 έχουν σημειωθεί συνολικά 9 θανατηφόρα τροχαία.

2014

204 είναι συνολικά τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Κρήτης το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Απ’ αυτά τα 55 είναι θανατηφόρα, τα 57 σοβαρά και τα 149 ελαφρά.

Από τα 55 θανατηφόρα τροχαία, τα 17 σημειώθηκαν στους δρόμους των Χανίων, τα 15 στο Ηράκλειο, 14 στον ΒΟΑΚ, 5 στο Ρέθυμνο και 4 στο Λασίθι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το 2013 τα ατυχήματα το 2014 μειώθηκαν συνολικά κατά 28,13% ενώ τα θανατηφόρα σημείωσαν μείωση κατά 1,79%.


Δείτε και τον σχετικό πίνακα:

2015

Τρεις μήνες συμπληρώνει σήμερα ο νέος χρόνος κι όμως η λίστα με τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι ήδη… μεγάλη.

Εννέα ζωές – ανάμεσά τους και τρεις νεαροί – άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους τους αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία.

Από τα εννέα θανατηφόρα τροχαία που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί, τα δύο έγιναν τον Ιανουάριο, τρία τον Φεβρουάριο και τέσσερα τον Μάρτιο.

Στους δρόμους του Ηρακλείου σημειώθηκαν δύο τροχαία, στα Χανιά τρία, στο Ρέθυμνο τρία και το Λασίθι ένα.

Από τα εννέα τροχαία, τέσσερις νεαροί άνδρες – ηλικίας 23, 24, 27 και 29 χρόνων – άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο ενώ τους ακολούθησαν: ένας 48χρονος, ένας 56χρονος ,ένας 66χρονος, ένας 67χρονος κι ένας 75χρονος. Οι οκτώ ήταν οδηγοί αυτοκινήτων ενώ ο 48χρονος ήταν οδηγός μοτοσικλέτας.

Οι 9 ζωές που χάθηκαν

8 Ιανουαρίου: Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώνεται το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου στο δρόμο Αρκαλοχώρι προς Βιάννο.

Ο 75χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να υποκύπτει τελικώς στα τραύματά του.

29 Ιανουαρίου: Συγκλονίστηκε όλη η Κρήτη από τον θάνατο του 24χρονου, συμβασιούχου υπαλλήλου του δήμου Πλατανιά, όταν στις 29 Ιανουαρίου βρήκε τραγικό θάνατο στο απορριμματοφόρο που οδηγούσε καθώς ανατράπηκε το όχημα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο του Πλατανιά.

12 Φεβρουαρίου: Στις 12 Φεβρουαρίου ένας 67χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο του επαρχιακού δρόμου που ενώνει την Κίσαμο με τον Πλάτανο Χανίων. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο.

17 Φεβρουαρίου: Ένας 56χρονος είναι το θύμα του τροχαίου που συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου – Σπηλίου στο ύψος του ΚΤΕΟ.

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με τον 56χρονο οδηγό να φέρει πολλαπλά κατάγματα και εσωτερική αιμορραγία και να αφήνει την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

22 Φεβρουαρίου: Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο της εθνικής οδού Ρεθύμνου – Χανίων, στο ύψος του Πετρέ άφησε το απόγευμα της 22ης Φεβρουαρίου ένας 23χρονος.

Ο 23χρονος, οδηγός ενός opel corsa, συγκρούεται με δεύτερο αυτοκίνητο και πεθαίνει ακαριαία.

1 Μαρτίου: Ένας 48χρονος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο δρόμο Αγίου Νικολάου-Κριτσάς, στο ύψος της Ρούσα Λίμνης.

Ο 48χρονος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

2 Μαρτίου: 29χρονος οδηγός βρίσκει τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει ένα ζώο που «πετάχτηκε» στον ΒΟΑΚ στο κόμβο του Σπηλίου στα Χανιά έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Ο 29χρονος πέθανε ακαριαία ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμα επιβαίνοντας.

12 Μαρτίου: Ένας 66χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε δρόμο του Μυλοποτάμου καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε τοιχίο.

14 Μαρτίου: Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σκουλούδης βρίσκει τραγικό θάνατο μετά από τροχαίο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα στην εθνική οδό Ηρακλείου – Μοιρών. Ο 27χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ