2015-04-02 21:00:00
Φωτογραφία για Να σταματήσει η Κυβέρνηση να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο με τις καταλήψεις στην Αττική
Απόφαση καταδίκης του κύματος καταλήψεων που έχει ξεσπάσει στην Αττική και... καλέσματος προς την Κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ζήτησε να ληφθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός στο έγγραφό του προς το Προεδρείο του Περιφ. Συμβουλίου επισημαίνει ότι :

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη ένα κύμα καταλήψεων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων από ομάδες αντιεξουσιαστών που θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο προβάλλουν καλύτερα τα αιτήματά τους.

Αποκορύφωμα των ενεργειών τους, υπήρξε η χθεσινή πρωτοφανής στα χρονικά εισβολή στον χώρο του κοινοβουλίου, που όλοι και όλες οι παρατάξεις οφείλουμε να καταδικάσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Διότι μπορεί ναι μεν, όπως ακούστηκε δυστυχώς από υπεύθυνα υποτίθεται χείλη, δηλαδή την Πρόεδρο της Βουλής, η διαμαρτυρία της ομάδας αυτής να ήταν ειρηνική, ο συμβολισμός όμως που αποπνέει δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου ειρηνικός.


Το αντίθετο, ήταν βίαιος.

Το μήνυμα που εστάλη είναι ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, όποτε θέλουμε, χωρίς να σεβόμαστε τίποτα και κανέναν, χωρίς να λογαριάζουμε τους νόμους και κυρίως χωρίς επιπτώσεις.

Με αυτή τη λογική, στο στόχαστρο και το μένος των αντιεξουσιαστών βρέθηκαν οι «συνήθως ύποπτοι χώροι» στο κέντρο της Αθήνας, οι χώροι δηλαδή της Παιδείας, όπως η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Νομική Σχολή και το Πολυτεχνείο όπου έγιναν και βανδαλισμοί, καταστράφηκε δηλαδή περιουσία του ελληνικού λαού.

Υπό κατάληψη βρέθηκαν ακόμη ή βρίσκονται χώροι δήμων, ραδιοφωνικοί σταθμοί, γραφεία κομμάτων και βουλευτών, χώροι επαγγελματικών φορέων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την υπεράσπιση των πολιτών, για την προάσπιση της Παιδείας και για την τήρηση της έννομης τάξης, έχει περιοριστεί σε μια εντελώς ανεύθυνη και παθητική στάση που περισσότερο ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στην ειρηνική έκφραση γνώμης αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και θα υπερασπιστούμε όσο δεν πάει, το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του.

Είναι άλλο όμως η έκφραση γνώμης και άλλο η επιβολή της με κάθε μέσο και τρόπο.

Με τη σημερινή παρέμβασή μας προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα λαμβάνει ξεκάθαρη θέση - όχι άλλα ήξεις αφήξεις - για όσα συμβαίνουν στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διότι δεν μπορεί να παραμείνουμε αμέτοχοι παρατηρητές σε όσα συμβαίνουν δίπλα στην πόρτα μας.

Με την ανακοίνωσή μας ζητάμε :

· Να καταδικαστούν ομόθυμα οι επί μακρόν καταλήψεις δημόσιων χώρων με αποκορύφωμα την χθεσινή πρωτοφανή στα χρονικά εισβολή στο κοινοβούλιο που στέλνει μήνυμα βίας και απειλής στη δημοκρατία μας

· Να καταδικαστούν οι βανδαλισμοί και οι καταλήψεις ιδίως των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών χώρων, που καταπατούν κάθε έννοια ελεύθερης σκέψης και διακίνησης ιδεών

· Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να πάψουν να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αυτά ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι. Η στάση τους είναι προδήλως ανεύθυνη και επικίνδυνη.

· Πολύ φοβόμαστε πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ο κίνδυνος στην καθημερινότητα των πολιτών να επικρατήσει μπαχαλοποίηση είναι πιο ορατός παρά ποτέ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ