2015-04-02 21:19:13
Φωτογραφία για Ηλεία: Συνέλαβαν τους κλέφτες - κυνηγούς χαλκού που είχαν ρημάξει σχάρες και μετασχηματιστές
Είχαν εμπλακεί σε διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και σχεδόν τρία χρόνια διέφευγαν τη σύλληψη. Όμως χθες και βάσει του εντάλματος που είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Αμαλιάδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας. Ο λόγος για δύο υπηκόους Πακιστάν οι οποίοι ήταν μέλη της σπείρας που την περίοδο από το Νοέμβριο του 2011 έως το Γενάρη του 2012, είχαν διαπράξει συνολικά 18 κλοπές μετασχηματιστών από στύλους του δικτύου της ΔΕΗ στην βόρεια Ηλεία.

Οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλους ομοεθνείς τους τους κατάφερναν να σκαρφαλώνουν πάνω στις κολώνες με πολύ προσεκτικά να ρίχνουν στο έδαφος τους μετασχηματιστές, αφού πρώτα ξεβίδωναν τις βάσεις που τους στήριζαν. Λόγω της πτώσης από μεγάλο ύψος οι μετασχηματιστές έσπαγαν και άνοιγαν τα καπάκια τους και έτσι μπορούσαν πολύ εύκολα οι δράστες να αρπάξουν την «καρδιά» από χαλκό που ήταν και το κύριο ζητούμενο. Οι δράστες έφευγαν αφήνοντας κάθε φορά πίσω τους μόνο το μεταλλικό περίβλημα του μετασχηματιστή. Με τη δράση τους αυτή είχαν καταφέρει να ζημιώσουν τη ΔΕΗ τουλάχιστον στο ποσό των 150.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες το τελευταίο διάστημα ζούσαν στην περιοχή της Αχαΐας και χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του εντόπισαν στην περιοχή της Αμαλιάδας, όπου και συνελήφθησαν.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ