2015-04-03 01:53:02
Φωτογραφία για ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη: Η Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακές «μπαλωθιές» κατ΄ επιταγήν του ΚΚΕ
Με αφορμή τη συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη επισημαίνει:

Επειδή το Γραφείο Τύπου του Δήμου κατά πάγια τακτική πλέον λειτουργεί ως αποκλειστικό γραφείο της πλειοψηφίας και όχι του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημοσιοποιήσουμε τις προτάσεις που υποστηρίξαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παραπάνω θέματα:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ προτείναμε την παρακάτω απόφαση:

«Στις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης και εξαθλίωσης που διαμόρφωσαν οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων απαιτείται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τη σημερινή κυβέρνηση (διευρύνοντας τις ρυθμίσεις που ήδη ξεκίνησαν με το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση) αλλά και από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας για να μην υπάρχουν μαθητές που πεινάνε ή υποσιτίζονται.

Γι αυτό προτείνουμε να εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση για τους μαθητές των οικογενειών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και των ανέργων ημερήσιο γεύμα. Η παροχή του να γίνεται με τρόπο που να μην θίγει την αξιοπρέπεια των σιτιζόμενων μαθητών.»


ΣΧΟΛΙΟ: Η δημοτική αρχή έκανε χθες ένα ιστορικό άλμα και πέρασε στην … αταξική κοινωνία. Όλοι έχουν πλέον τις ίδιες ανάγκες, τόσο οι πλούσιες όσο και οι φτωχές οικογένειες!!!

Πιστεύουμε και εμείς ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να αντιμετωπίζει με ενιαίο τρόπο όλους τους μαθητές και στο θέμα της σίτισης. Δυστυχώς όμως, η Πολιτεία, με πολιτική επιλογή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν επιδίωξε να καλύψει όλες τις άλλες ανάγκες και το μόνο που έχει απομείνει να είναι η σίτιση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

Άραγε για αυτό είναι υπόλογη η σημερινή Κυβέρνηση των 2 μηνών;

Η πραγματική διάσταση που εμπεριέχεται στην άποψη να μην νοιώθει μειονεκτικά ο άπορος μαθητής, εξηγήθηκε και από άλλους ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί με πρακτικές που χρησιμοποιεί ήδη ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου και άλλοι αρμόδιοι φορείς.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ προτείναμε την παρακάτω απόφαση:

«Η αντιμετώπιση των χρεών των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνει μέσω αφενός της αύξησης της κρατικής επιχορήγησης και αφετέρου της θέσπισης ειδικών διατάξεων για τις ρυθμίσεις των σχετικών χρεών. Η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης πρέπει να συμπεριλαμβάνει συνολικά και τεκμηριωμένα όλες τις ανάγκες του Δήμου και όχι οικονομικές απαιτήσεις με αποσπασματικό και κατά περίπτωση χαρακτήρα.

Παράλληλα, να αποφασίσουμε μειωμένο τιμολόγιο ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ από τη ΔΕΥΑΠ και το ίδιο να διεκδικήσουμε για τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσω συνολικής κυβερνητικής ρύθμισης.»

ΣΧΟΛΙΟ: Να υπενθυμίσουμε

1. Όταν είχαμε προτείνει ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ για τα σχολεία, μας είχε απαντήσει η δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να το εφαρμόσει γιατί δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει τα δημόσια από τα ιδιωτικά σχολεία !!!

2. Όταν θυμίσαμε στη χθεσινή συνεδρίαση ότι πρέπει να γίνει συμψηφισμός χρεών μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΠ (η οποία είναι κερδοφόρα, πλεονασματική ΑΕ) δεν πήραμε καμία απάντηση.

Η συνολική συζήτηση ανάδειξε κατά τη γνώμη μας ότι ή Δημοτική Αρχή ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακές «μπαλωθιές» κατ΄ επιταγήν του ΚΚΕ και όχι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έσπασε το φράγμα ο Νοβίτσκι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έσπασε το φράγμα ο Νοβίτσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ