2015-04-03 02:34:04
Φωτογραφία για Ο Αντόνιο Μπαντέρας κάτω από τη Γη
Εν έτει 2011, για περισσότερους από δυο μήνες, 33 συνολικά ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν... σε ένα ορυχείο σε περιοχή περιμετρικά του Σαν Χοσέ, όταν κατέρρευσε ένα μεγάλο του τμήμα.

Στην αρχή και για 20 περίπου μέρες, όλοι τους θεωρούσαν νεκρούς, μη μπορώντας να βρουν ένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως είναι ζωντανοί, μέχρι τη στιγμή που διασωστικά μέσα ξεκίνησαν να σκάβουν με προσεκτικό τρόπο στο ορυχείο.

Όταν το σκαπτικό εργαλείο τρύπησε το -ό,τι είχε απομείνει από- ορυχείο, ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε «Είμαστε και οι 33 καλά στο καταφύγιο» αναπτέρωσε τις ελπίδες πως ίσως προλάβουν να τους σώσουν.

Θα περνούσαν όμως άλλες 40 ημέρες, περίοδο την οποία η ιστορία τους μεταδίδοταν απ' άκρη σ΄άκρη της γης με ζωντανές, πολλές φορές, μεταδόσεις. Και οι 33 διεσώθησαν, με του 2 να μπαίνουν σε ψυχιατρική κλινική και άλλους 2 να προσπαθούν να απεμπλακούν από το αλκοολ και τα ναρκωτικά.

Αυτή η γενναία ιστορία θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την Πατρίσια Ρίγκεν (που το 2007 είχε σκηνοθετήσει το «La Misma Luna» («Κάτω από το Ίδιο Φεγγάρι») και με τον Αντόνιο Μπαντέρας να ηγείται ενός καστ που ενώνει τον Ροντρίγκο Σαντόρο, τον Γκάμπριελ Μπερν και την Ζιλιέτ Μπινόζ (που δεν εμφανίζεται στο τρέιλερ).

Το σενάριο διασκεύσαν ο Μίκο Αλάνε και ο Χοσέ Ριβιέρα (που συνυπέγραψαν τα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Τζέιμς Χόρνερ (βραβευμένος με Όσκαρ για τον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον).
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ